Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücret görüşmelerine ilişkin, "Bugün en az yüzde 50'lik bir artışla, 8 bin liranın üzerinde bir rakam olacağını ümit ediyorum." dedi.
Destici, Ankara'da bir otelde düzenlenen Bilgilendirme, İstişare ve Dayanışma Toplantısı'nda, iş dünyasından isimler ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Toplantı, ABD'den gelen Dünya Bankası Kıdemli Ekonomisti Sibel Kulaksız'ın, dünya ve Türkiye ekonomisi hakkında sunumuyla başladı.
Destici, sunumun ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terörle mücadelesinin ayrı bir başlık olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti. Şehitlerin kıyaslanacağı hiçbir bedel olmadığını belirten Destici, bununla birlikte terörün Türkiye'ye 40 yıldaki maliyeti olarak ifade edilen en az 1 trilyon doların, bugün yaşanan problemlerin en temel nedenlerinden biri olduğunu ifade etti.
Mustafa Destici, Türkiye'nin, birkaç yıl içerisinde arka arkaya sosyal hayatı, siyaset ve ekonomiyi sarsan krizler yaşadığını vurgulayarak, bunların milletin her ferdine önemli zararlarının olduğunu, tümünde uluslararası güç odaklarının parmak izlerine rastlandığını anlattı.
Maastricht kriterlerine göre, Avrupa Birliği (AB) tanımlı bütçe açığının, gayrisafi milli hasılaya oranının en fazla yüzde 3 olabildiğini söyleyen Destici, AB ülkelerinin büyük kısmı kendi koydukları kriterlerden çok uzağa düşmüşken, Türkiye'nin oldukça iyi durumda bulunduğunu hatırlattı.
Destici, 21. yüzyılın Türkiye'nin yüzyılı olacağını belirterek, her geçen gün etkisini artıran Türkiye'nin, ilerleyen zaman diliminde küresel bir güç olacağını dile getirdi.
Türkiye ekonomisinin, satın alma gücü paritesine göre, Avrupa'da Almanya, İngiltere ve Fransa'dan sonra 4. büyük ekonomi olduğunu bildiren Destici, Türkiye ekonomisinin, büyük bir potansiyele sahip olduğuna işaret etti.
Türkiye ekonomisinin, büyüme performansı açısından da dünya genelindeki en iyi birkaç ekonomiden biri olduğuna dikkati çeken Destici, "AB ülkeleri arasında ise ekonomik büyümesi en fazla olan ülke Türkiye'dir." dedi.
Türkiye'deki işsizlik oranının yüzde 10 düzeylerinde seyrettiğini anımsatan Destici, özellikle genç işsizlerin oranındaki yükseklik konusunda çok acil çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.
Destici, özellikle sabit sermaye yatırımlarının teşvik edilmesinin, yerli ve yabancı girişimlerin önünün açılmasının, emek yoğun sektörler için çok özel düzenleme ve teşviklerin verilmesinin, bu alandaki meselenin çözümünde faydalı olacağını aktardı.
Yorumlar
Kalan Karakter: