İYİ Parti Bursa il Başkanlığı lansmanını geçen hafta yapmıştı. Sabırsızlıkla beklenen o buluşma gerçekleşti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmaylarının Bursalı iş insanlarıyla olan buluşmasını biz de takip ettik.
“Ekonomide Kurtuluş Planı” ana başlığı altında “Acil İstikrar ve Kapsayıcı Büyüme Eylem Planı” ile “İstikrarlı ve Üreten Türkiye” konulu projelerini partinin yetkin ağızlarından, uzman görüşleriyle dinledik...
Program Meral Akşener’in salona girişiyle başladı. Selçuk Türkoğlu’nun kısa açılış konuşmasından hemen sonra söz alanlar, bir muhalefet partisinden beklendiği gibi ülke sorunları ve çözüm önerileriyle güzel sunum hazırlamışlar.
*
Konuşmacıların üzerinde durdukları konular şu şekildeydi...
TBMM Grup Başkanvekili Erhan Usta:
“Adaletin tesisi mutlaka sağlanacak, kentsel rantlar, kripto varlıklar ve yeni gelişen dijital mecralar vergilendirilecek. Servet vergisiyle ilgili konular belli bir planlamaya dahil olacak. Teşvik sistemi, yatırım projeleri, tarımsal destekler, KÖİ anlaşmaları, yoksullukla mücadele ve EYT sözümüzdür, çözeceğiz! Dünyanın en yüksek enflasyonunu yaşayan ülkelerinden bir tanesiyiz. Bunu 10 yıllık dönemde yüzde 5’e düşürmeyi hedefliyoruz.”
İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bilge Yılmaz:
“Merkez Bankası şu an asli görevini kamu bankalarına devretmiş durumda. Merkez Bankasına yeniden liyakatli kadrolar ve bağımsızlık sağlanacak. Enflasyon ile mücadele paketi şeffaf ve bilimsel olmalıdır. 3'er aylık paketler hazırlanacak. Merkez Bankası tüm işlemleri şeffaf şekilde yapacak. İtibarı yeniden kazandırılacak. Kamu bankalarında gerekirse sermaye artırımı yapılacak. Halk Bankası KOBİ’lere, Ziraat Bankası da tarıma destek verecek.”
Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özlale:
“Öncelikle üniversitelerimizi üreten eğitime dönüştürmek zorundayız. 200 üniversitemiz bilim üretmekten maalesef uzak. Üniversitelerin binadan ibaret olmadığını göstereceğiz. TÜBİTAK bilim üretecek ve üniversitelerle buluşturacağız. Teknolojide kapsayıcı olacağız. Kalkınma Bankası kuracağız. Bilimi üretip ticarileştireceğiz. Teknopark Türkiye’yi kuracağız.”
İYİ Parti Grup Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu:
“AK Parti'nin sağlık, ulaşım ve eğitim gibi hizmetlerde öne çıktığını söylediği hizmetleri Bursa almadı. Fiber teknolojide 14'üncü sıradayız. Demiryolu'nda 58'inci sıradayız. TEKNOSAB yapıyoruz, hala ray yok. Raya karşı mıyız? Fiziki altyapı üretimi desteklemekte yetersiz kalıyor. Sanayi için araziyi düşük ve uzun maliyetle üretim seferberliği yapılması gerekiyor.”
*
Son sözü ise Meral Akşener aldı. Fakat Akşener organizasyo
“Bugün burada bugüne kadar sürdürdüğümüzün dışında bir program yaptık. Normalde ben 2,5 yıldır esnaf esnaf, dükkan dükkan geziyorum. Bunun sebepleri vardı. Sonra dükkanlardaki insanları, esnafları, istihdamdaki problemleri gördükten sonra o şehrin iş insanlarıyla da bir araya gelmemiz gerektiğini fark ettik. Şimdi Ankara'da bu formatı değiştirdik. Biraz daha genişlettik. STK'ları, kanaat önderlerini, iş insanlarını aldık. Ben çok kısa, yani bu konunun formatını anlatan 10 dakikayı geçmeyen konuşmalar yaptım. Ekonomi sorularını bahsettiğim 3 arkadaşım cevaplandırdı. Aynı burada yaptıkları sunum gibi. Siyasi soruların tamamını da ben cevaplandırdım. Şimdi burada, Bursa'da işler biraz farklılaştığı için hatlar karıştı. Tam 2 saat oldu. Sizler için vakit nakittir. Dolayısıyla bu kadar insanı burada uzunca bir süre tutmak haksızlık olur” derken iş insanlarıyla yapacakları toplantının basına kapalı olduğunu da ifade etti.
*
Yani günler öncesinden lansmanı yapılan bu toplantıda, Meral Akşener’in neler söyleyeceğini merak eden bizler sadece hızlı bir kapanış konuşmasıyla İYİ Parti Liderine veda etmek zorunda kaldık.
Üstelik daha “Merhaba” bile diyememiştik...
Sonrasında partinin Bursa’daki etkin bir isminden öğreniyoruz ki, Akşener’in memnun kalmadığı bu organizasyonu aslında Bursa İl Başkanlığı gayet iyi yapmış.
Akşener salona gelecek, herkesle selamlaşacak. Sonrasında ise salondakilere ayakta seslenecek…
Fakat Genel Merkezle bir iletişimsizlik veya yanlış anlaşılma sebebiyle organizasyonun gidişatının biraz aksadığını öğrendik. Hal böyle olunca Akşener, salona geldiğinde alelacele arka sıralardaki yerine alındı.
Neredeyse göremedik desem yeridir. Sonrasında ise konuşmaların beklenilenden fazla uzadığını, son konuşmacı Tatlıoğlu’nun sözlerini kısa tutması için birkaç kez mesajla uyarıldığı da yine gözlerden kaçmadı.
İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da Meral hanımın bu haklı gerginliğinden nasibini almış oldu.
Neticeten, Meral Akşener’in Bursa’da siyasi konuşmalarıyla gürlemesi beklenirken, o programın formatından duyduğu rahatsızlığa sebep esip gitti!
Yorumlar
Kalan Karakter: