Gizem Özer / Nöbetçi Gazete
KASDERFED öncülüğünde hayata geçirilen 10. Bursa Kastamonu Günleri’nde, Kastamonu ve Bursa'ya özgü eşsiz lezzetler, el sanatları ve hediyelik eşyalar 15 Eylül’e kadar ziyaretçilerini bekliyor.
Düzenlenen etkinliğe Kastamonu Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç, EmineYavuz Gözgeç, Refik Özen, MHP Bursa Milletvekilleri İsmet Büyükataman, Muhammet Tekin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız, Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Kütahya Kaymakamı Musa Işın, İl Kültür Başkanları, esnaf kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Merinos Atatürk Kongre Kültür ve Merkezi Fuar Alanı'nda yapılan etkinlik, Taşköprü Halk Eğitim Merkezi oyuncuları gösterilerisiyle görkemli bir şekilde başladı.
“ÖNCE BURSALIYIZ SONRA KASTAMONULUYUZ DİYORUZ”
Bursa ile Kastamonu arasında gönül köprüsünün kurulduğunu belirten Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik, “Dile kolay 10 yıl, göreve geleli 15 yıl oldu. Deprem ve pandemi olmasaydı 13’üncüsünü yapacaktık. Bizim mottomuz ‘iki şehir tek yürek’ barış ve kardeşlik köprüsü kurmaktır. Mutluluğun tablosu nedir denildiğinde karşımda gördüğüm tablo demiştim, görüyorum ki Bursa Kastamonu köprüsü kurulmuştur.
Bu etkinliklerin daha da artarak devam etmesini temenni ediyorum. Göreve geldiğimizde 3 hedefimiz vardı, federasyon kurmak, Kastamonu konağını ve günlerini yapmak. Bu hedeflerimizi yerine getiriyoruz. Bursa’da Kastamonu'lu olmak huzurun, barışın, istihdamın temennisidir. Önce Bursalıyız sonra Kastamonuluyuz diyoruz” ifadelerini kullandı.
“KASTAMONU’YU DAHA FAZLA ŞEHİRLE KUCAKLAŞTIRMALIYIZ”
Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu ise benzer bir etkinliği Bursa özelinde Kastamonu’da yapmak istediklerini dile getirerek, “Bursa ile Kastamonu’nun köklü bir geleneği vardır, geçmişten birbirlerine benzerler. Ancak biz ziyadesiyle göç vermişiz, sadece İstanbul’da yaşayan 2 milyon vatandaşımız var. Kastamonu Türkiye’nin mayasıdır, göç almaktan ziyade vermektedir. İstiklalin ateşlendiği topraklar olmamıza rağmen rağbet görmedik. Hem Bursa hem diğer iller özelinde daha çok kucaklaştırmak hedefimiz olmalıdır. Kastamonu’nun ilçelerini gezdiğiniz zaman farklı diller, yemekler görürsünüz çünkü kültür yaşatılıyor. Benzer bir etkinliği Bursa’da özelinde Kastamonu’da da yapmak isteriz” şeklinde konuştu.
Ayrıca Başkan Vidinlioğlu, gelecek sene yapılacak olan etkinliğin ana temasının “Sağlıklı Gıda ve Su” olacağını duyurdu.
“ANADOLU’NUN TÜM RENKLERİ BURSA’DA “
AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç'de konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Bursa Anadolu’nun dört bir yanından misafirimiz geldi. Anadolu’nun tüm renkleri Bursa’da yaşıyor. Kastamonun kadın kahramanı Şerife Bacı’yı anmadan geçememeliyiz. Gençlerimiz Zekiye hanımı, Şerife bacıyı tekrar tekrar okutmalarını tavsiye ediyorum.
Bugün Gazze’de siviller canlarından oluyor ancak dünya sessiz sayın cumhurbaşkanımız ise bu zülme sessiz kalmıyor. Aramızdaki birliği güçlendiren bu etkinliği düzenleyen kişilere bir kez daha teşekkür ediyorum.”
Bursa Kastamonu Günleri etkinliğinin 10 yıldır devam etmesinden dolayı gurur duyduğunu ifade eden Kastamonu Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ise emeği geçen herkese teşekkür etti.
Etkinlik bitiminde protokol üyeleri, yöresel gıdalar, el sanatları ve hediyelik eşyaların bulunduğu standları tek tek ziyaret etti.
10. Bursa Kastamonu Günleri' kapılarını açtı #bursa #kastamonu #haberler #Bursa #bursakastamonulularfederasyonu https://t.co/kKkU9eGxfE pic.twitter.com/VZPHHXosi4
— Nöbetçi Gazete (@NobetciGazete) October 13, 2023
Yorumlar
Kalan Karakter: