Dokuzuncu kitabına imza atan Çıkrıklar, son çalışmasında nasıl yazar olunacağına dair görüşlerini ifade ediyor. Akıcı bir dille yazdığı kitabında zor şartlar altında başaran yazarların ilginç hikâyelerini de paylaşan Çıkrıklar, bu yoldaki kitapların ve filmlerin etkisinin de altını çiziyor.
Halil Çıkrıklar kitabında esin ritüelleri, estetik bir metin, tasvir, roman, deneme gibi konuları işleyen Halil Çıkrıklar, imlanın da önemine işaret ediyor. Redaksiyon aşamasına da değinen Çıkrıklar çalışmasında, yazılan kitabın yayımlanma sürecini de ele alıyor.
Yazmanın unsurları ve tekniği üzerinde de duran Halil Çıkrıklar’ın bu çalışması, yazarlıkla ilgilenenler için başvuru kaynaklarından biri oluyor.
Çıkrıklar, kendisini böyle bir kitap yazmaya iten etmenleri dile getirdiği giriş yazısında şunları kaydediyor:
“Kendi yazarlık serüvenimi paylaştığım ilk bölüme ‘Yazarlık Yolculuğum’ adını verdim. Siz bu satırları okurken ben muhtemelen hâlâ daha yeni şeyler öğrenme ve kendimi geliştirme mücadelemi sürdürüyor olacağım. ‘Yazma Rehberi’ adını verdiğim ikinci bölüm ise yaklaşık yirmi yıldır yoğun bir tempoda süren okuma ve yazma yolculuğunda öğrendiklerimin bir derlemesidir. Bu süreçte oluşturduğum arşiv, aslında kendime özel bir yazma rehberi halini almıştı. Bin sayfayı aşan bu dosyayı derleyip toparlayınca bir kitap haline geldi.”
Yorumlar
Kalan Karakter: