SEÇİL SEMİZ ÖZCAN / NÖBETÇİ GAZETE
Osmangazi Meydanı’nda gerçekleştirilen toplantıya Başkan Erkan Aydın’ın yanı sıra, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, Başkan Yardımcıları Mutlu Esendemir, Sefa Yılmaz, Fatih Vardar, Mücahit Yıldızhan, Ahmet Tolga Kornoşor, CHP Osmangazi Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Umut İnce, meclis üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Slayt gösteri ile başlayan programda Osmangazi’de bir yıl boyunca yapılan hizmet ve projelerin özeti anlatıldı.
"OSMANGAZİ BURSA'NIN KALBİ OLDU"
“Bursa’nın Kalbi Osmangazi” sloganına bir anket sonucuyla karar verildiğinin bilgisini veren Başkan Erkan Aydın, göreve gelir gelmez Kent Lokantası’nı hayata geçirdiklerini söyledi. Gençlerin rahat ve sessiz bir ortamda çalışabilmeleri için ilçeye kütüphane kazandırıldığının bilgisini veren Başkan Erkan Aydın, Atatürk Anıtı'nın da Osmangazi meydanına kazandırıldığını söyledi.
365 günde değişen ve gelişen Osmangazi başlığı ile ilçeye yapılan hizmetleri slayt sunumuyla anlatan Başkan Erkan Aydın, toplamda 6 tane kreşin temelinin atıldığını söyledi.
OSMANGAZİ'DE YAPAY ZEKA DEVREDE!
Akılcı şehirciliğe önem verdiklerini dile getiren Başkan Aydın, “Mobil Osmangazi” uygulamasıyla herkesin ulaşabildiği bir Osmangazi’yi hayata geçirdiklerini bildirdi. Başkan Aydın, yapay zeka protokolü ile katı atık araçlarına takılan kameralar sayesinde yapay zeka tabanlı görsel analiz, kaçak yapı tespitinin yapılmasının amaçlandığını kaydetti.
"SOSYAL DESTEKLERİMİZLE VATANDAŞIN YANINDAYIZ"
Sosyal destek hizmetleriyle ilgili de bilgilendirmelerde bulunan Başkan Erkan Aydın, sevgi mağazasından 2 bin 559 vatandaşa kıyafet desteği verildiğini söyledi.
52 mahallede de ücretsiz ekmek dağıtıldığını söyledi. Ekmeğin ücretsiz dağıtıldığını belirten Aydın, 17 merkezde 3 bin 873 OSMEK kursiyerinin mezun edildiğini kaydetti.
33 aileye de 363 bin TL yangın nakliye yardımı yapıldığını anlatan Aydın, “Herkese gücümüz imkanlarımız nispetinde sosyal anlamda destek sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
"OSMANGAZİ'DE 3 BİN 432 HAYVAN KISIRLAŞTIRILDI"
Sokak hayvanlarıyla ilgili veteriner hizmetleri verdiklerini söyleyen Başkan Erkan Aydın, bir yıl içinde 17 bin 758 adet medikal hizmet verdiklerini söyledi. 3 bin 432 adet kısırlaştırma işleminin yapıldığını kaydeden Aydın, 727 sokak hayvanının sahiplendirildiğini bildirdi.
OSMANGAZİ'DE AFET KOORDİNASYON MERKEZİ KURULACAK
Bursa’nın deprem kuşağında yer alan bir şehir olduğunu hatırlatan Başkan Erkan Aydın, Osmangazi’de tam donanımlı Afet Koordinasyon Merkezi kurulacağının bilgisini verdi.
ETKİNLİKLERE 33 BİN 727 KİŞİ KATILDI
Kültür işlerinin önem verdikleri konulardan biri olduğunu söyleyen Başkan Aydın, Osmangazi Belediyesi etkinliklerine 33 bin 727 bin kişinin katıldığını aktardı.
"KAÇAK YAPILAR MEZARINIZ OLMASIN"
Osmangazi Belediyesi tarafından bin 233 yeni işyeri ruhsatı verildiğini aktaran Başkan Aydın, 76 adet kaçak ve metruk yapı yıkımı gerçekleştiğini söylerken, Bursa'nın bir deprem bölgesi olduğuna dikkat çekerek "Kaçak yapılar mezarınız olmasın" dedi.
TAHMİNİ BÜTÇE 6.3 MİLYAR TL
Başkan Erkan Aydın, Osmangazi Belediyesinin 2024 gider bütçesinin 4.3 milyar TL, gerçekleşen giderin 4.1 milyar TL, bütçe gerçekleşme oranının ise yüzde 95, 41 olarak tespit edildiğini söyledi.
Başkan Aydın, belediyenin bütçe gelirinin 4.3 milyar TL, gerçekleşen gelirinin 3.7 Milyar TL, bütçe gerçekleşme oranının da yüzde 87.03 olarak belirlendiğini açıkladı.
2025 yılı Osmangazi Belediyesi tahmini bütçesi 6.3 Milyar TL olarak belirlendi.
"OSMANGAZİ'DE TARİHİ ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ"
Başkan Aydın İpek Yolu Aksı’nın da kültür-sanat, gastronomi merkezi olacağını söyledi.
Başkan Aydın sözlerine şöyle devam etti:
“Bizim önem verdiğimiz ve Bursa’nın kalbi olarak tanımladığımız bölge; 500 bin metrekarelik alana yayılan Hisar, Tarihi Hanlar Bölgesi, Kapalıçarşı ve Gastronomi Yolu’nu kapsıyor. Şu an turistlerin Bursa’da ortalama konaklama süresi 1.8 gün. Yani sabah gelen bir ziyaretçi, işini hallederse aynı gün dönüyor; halledemezse bir gece kalıp ertesi gün ayrılıyor. Bu süreyi artırmamız gerekiyor. Dünyada pek çok şehir, tarihi ve kültürel bölgelerini buluşturarak bu sorunu çözmüş durumda, tıpkı Eskişehir örneğinde olduğu gibi.
İpekyolu’nun tarihi aksını 365 gün yaşayan bir alana dönüştürmek istiyoruz. Bu kapsamda, Tarihi Kentler Birliği’nden ödül alan projeyi de hayata geçirerek bölgenin tarihi kimliğini daha da ön plana çıkaracağız.”
Yorumlar
Kalan Karakter: