20 yıldır sanatseverlerle buluşan “Uluslararası Bodrum Bale Festivali” bu yıl da muhteşem performanslar, yabancı konuk dansçı ve topluluklarla seyirci karşısında oldu. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 5-17 Ağustos tarihlerinde Bodrum Kalesinde düzenlenen, balenin zarafetini ve dansın ateşini sahneye taşıyan “20. Uluslararası Bodrum Bale Festivali” sanatseverlerin yoğun ilgisi ve katılımıyla sona erdi. Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen “Harem” ile başlayan festival İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye taşınan "Notre Dame'ın Kamburu" balesi ile devam etti. Festivalde ilk kez Bodrumlu sanatseverlerin karşısında olan Navdhara Hindistan Dans Tiyatrosu “A Passage to Bollywood” adlı performansları ile İspanyol Flamenko Dans Topluluğunun sergilediği “Woman By Aarn Vivancos” ile sahnede yer aldı.
Festivalin kapanışı Don Kişot balesi ile yapıldı
Miguel de Cervantes’in aynı adlı romanından hareketle koreografisini Marius Petipa'nın üstlendiği, Ayşem Sunal Savaşkurt'un düzenleyip sahneye koyduğu ve müzikleri Ludwig Minkus’a ait eser 16 ve 17 Ağustos’ta Bodrum Kalesinde sanatseverlerle buluştu. Orta Çağ şövalye hikayelerine yoğun merakı olan Don Kişot’un, gezgin bir şövalye olmaya karar vererek, yaveri Sancho Panza ile çıktığı yolculuğu ve aşkını kazanmayı hayal ettiği Dulcinea ile başından geçenler bale adımları ile sahneye taşındı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen eserin dekor tasarımı İsmail Dede’ye, kostüm tasarımı Gizem Betil’e, ışık tasarımı Önder Arık’a ait.
Bodrum Bale Festivali sona erdi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Bale Festivali’nin kapanışını Don Kişot ile yaptı.
Yayınlanma :
18.08.2023 11:58
Güncelleme :
18.08.2023 11:58


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: