Seçil Semiz Özcan / Nöbetçi Gazete
Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Kadir Binbaş, 19 Ekim Cumartesi günü aile hekimleri tarafından Ankara’da düzenlenecek miting hakkında açıklamalarda bulundu. Bu eylemlerin Türkiye’deki sağlık sisteminin işlev yapamaz hale gelmesinin bir sonucu olarak gerçekleştiğini belirten Başkan Binbaş, söz konusu yönetmeliğin hastayı da, hekimi de koruyamadığını dile getirdi.
Yönetmelikle birlikte 4 bin olan hasta sayısının, 3 bin 500’e indirildiğini, hemen ardından bir takım negatif ve pozitif performans kriterleriyle aile hekimlerinin alacağı ücretlerde düşüş yapılacağının ortaya çıktığını söyleyen Başkan Binbaş, bazı maddelerde de hekimlerin iş güvencelerinin ortadan kaldırıldığını dile getirdi. Cumartesi günü gerçekleşecek mitingde Bursa Tabip Odası’nın da yer alacağının bilgisini veren Kadir Binbaş, yönetmelikte maddeler değişmezse bu eylemlerin arkasının geleceğini, hatta greve kadar gidecek bir sürecin bile başlayabileceğini ifade etti.
BURSA SAĞLIK ALANINDA EN DEZAVANTAJLI ŞEHİR
Bursa’nın 3 tane hastaneye sıkışmış bir vaziyette olduğunu ve şehirde mutlaka küçük ölçekli hastanelerin olması gerektiğini ifade eden Başkan Binbaş, Türkiye genelinde değerlendirildiğinde en az uzman, pratisyen hekim ve en az yoğun bakımın olduğu şehrin Bursa olduğunu dile getirdi. Bursa’nın sağlık alanında en dezavantajlı şehir olduğunu vurgulayan Başkan Binbaş, kentte hekime, tesise, yoğun bakım ünitelerine ve yatak sayısına ihtiyaç duyulduğunun bilgisini verdi.
Ali Osman Sönmez Hastanesi’nin ne zaman açılacağını Sağlık Bakanı da dahil olmak üzere kimsenin bilmediğini dile getiren Başkan Binbaş, hem tadilat sıkıntısı hem de finansal problemler sebebiyle, hastanenin uzun bir süre daha açılamayacağını öngördüklerini söyledi.
GAZETECİ LALE AKASOY TÜRKİYE’YE DUYURMUŞTU
Nöbetçi Gazete köşe yazarı Lale Akasoy, Bursa’da BURTOM Sağlık Grubu tarafından kamu hastanelerinde sağlanan BT ve MR hizmetlerinde meydana gelen rapor skandalını geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye duyurmuştu. Başkan Kadir Binbaş, hastaların yaşamlarının tehlikeye atıldığı söz konusu skandalla ilgili şöyle konuştu:
“Skandala varabilecek bir olay bu. Sadece Bursa’da da değil, Türkiye’nin birçok yerinde MR, tomografi raporlarının hekim arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre, kopyala yapıştır sistemiyle yapıldığını anladık. Hastanın tümörü var ama sağlam raporu verilmiş. Bu raporlara imza atılmış ama kimin okuyup, değerlendirdiğini bilmiyoruz. Sağlık hizmetlerinin taşeron firmalara bırakılmış olması son derece sıkıntılı bir durum. Hastalıkları teşhis edemeyen bir MR görüntüleme hizmeti var ortada.”
Başkan Kadir Binbaş, BURTOM’dan kaynaklanan hatalı raporlama nedeniyle yanlış teşhis yüzünden ölen insanların da olduğunu vurguladı.
“TÜRKİYE’DE NE KADAR ADALET VAR GÖRECEĞİZ”
Bursa’da geçtiğimiz günlerde yaşanan ambulans şoförünün darp edilmesiyle ilgili de konuşan Başkan Kadir Binbaş, bu durumu vandallık olarak gördüklerini belirterek, ifadelerine şöyle devam etti:
“Ambulansın kapılarını açarak hasta olup olmadığını kontrol ediyorlar. Olmayabilirdi. Biz vakaya giderken de erken ulaşmak için siren kullanırız. Ambulansın önünü kesip yol istiyorlar yol verilmeyince de oradakileri yumrukluyorlar. Böyle bir şey nasıl olabilir! Şoförün kıkırdağı kırıldı. Konuşmakta güçlük çekiyor.”
Bu davanın kendileri için emsal bir nitelik taşıdığını dile getiren Başkan Binbaş, davanın takipçisi olacaklarını söyleyerek “Türkiye’de ne kadar adalet var hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: