SEMA ÜSTÜNTAŞ / NÖBETÇİ GAZETE
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) yeniliklerin, başarıların ve hedeflerin paylaşıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı üniversitenin Mimar Sinan Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.
“GENÇ VE DİNAMİK ÜNİVERSİTEYİZ”
Yeniliklerin, başarıların ve hedeflerin paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Bursa Teknik Üniversitesi, genç ve dinamik bir üniversite. Öğrencilerimizle birlikte mümkün oldukça sahadayız. Üniversitemiz saygın bir uluslararası üniversite olma yolunda. Bizim önceliğimiz, sektöre güç katan bir üniversite olmak. Üniversitemizde 93 farklı ülkeden 1600 yabancı öğrencimiz mevcut. Mimar Sinan ve Yıldırım Beyazıd Yerleşkemiz olmak üzere toplam iki yerleşkemiz var. Şu an ise 5 fakülte, bine yakın akademik personelimizle hizmet vermeye devam ediyoruz. Bursa Tekno Park yönetimimizin hepsi kadınlardan oluşuyor. Yani yönetim kadromuzda oldukça kadın yöneticimiz var. Ne kadar çok kadınla çalışırsak o kadar güçlü olacağımızı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
“YAPAY ZEKA DERSLERİNİ ZORUNLU HALE GETİRDİK”
Tüm varlık ve değerlerini dijital ortama taşıdığını vurgulayan Çağlar, “Üniversitemiz için özgün bir yeni kariyer modeli geliştirdik. Bu modeli çok önemsiyoruz. Diğer üniversitelere de örnek olabilecek diye geliştiriyoruz. Yeni bir uygulama olarak sosyal transkript uygulaması oluşturduk. Akademik transkriptin yanında sosyal transkripte veriyoruz. Çünkü sektör bunu çok önemsiyor. Türkiye'de sayılı üniversitelerde bu sistem uygulanıyor. Onlardan biri de bizim üniversitemiz. Biliyorsunuz ki, yapay zekanın girmediği alan kalmadı. Bizde üniversitemizde, tüm öğrencilerimize yapay zeka derslerini zorunlu yaptık. Bunun büyük bir farkındalık oluşturduğu kanaatindeyiz. Biz uzun yıllardır sektörle bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Uludağ üniversitemizle birlikte ortak hareket ve planlar yapıyoruz. Bunlarla beraber ‘Sorun Çözme Pazarı’nı da önemsiyoruz. Devam eden projelerimiz var. Çıkan problemler karşısında da çözüm odaklıyız. Sorun Çözüm Pazarı’na diğer sektörlerimizle de devam etmek istiyoruz” dedi.
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Bir çok ülkeden paydaşlarımızla birlikte hareket ediyoruz. Üniversitemizin ilk uluslararası patent tescilini aldık. TÜBİTAK üzerinde bir önceki yıla göre aldığımız destekleme projeleri iki katı artışla devam ediyor.
Hedefimiz üniversitemizi robotik anlamda geliştirmek ve bu alanda öne çıkarmak. Biz
Avrupa Üniversiteleri Birliği üyesi olmak istiyoruz. Bu yılın başında ise başvuru gerçekleştirdik. Oradan da olumlu sonuç bekliyoruz.
Bursa’nın önemli bir nüfusunun balkan göçmeni olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Balkanlar’da Bursa Teknik Üniversitesi açmak istiyoruz. Balkanlar’da bir üniversite açmak bize yakışır. Şu an ülkeye karar vermedik fakat çalışma yürütüyoruz. Yakın zamanda ismini ilan ederiz. Büyük ihtimalle yapay zeka ağırlıklı bölümler açarız. Bu bizim en öncelikli hedeflerimizden.
Öğrencilerimizin 7/24 kampüste aktif olmasını istiyoruz. Bu anlamda öğrencilerin ve personelin nitelikli vakit geçireceğiz kafe oluşturduk. Yaşayan kampüs hedefimiz de var.
BTÜ Vakfı kurmak istiyoruz. Bu da bir sonraki hedefimiz. Bursa TEKNOPARK’ımızın kapasitesini artırmak istiyoruz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: