Dila Sude Hün / Nöbetçi Gazete
Almira Otel'de gerçekleştirilen etkinlikte, Sedat Yalçın Büyükşehir Belediye Başkanı olursa hayata geçireceği projeleri ve ilk 100 günde gerçekleştireceği tasarımlarını anlattı.
Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, 6. toplantısında 'Kent Ekonomisi- Kültür, Sanat, Spor ve Dijitalleşme' konularını ele aldı.
Sedat Yalçın, 'Basın toplantılarımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yerel seçimler gelip geçiyor, aklınızda ne kaldı diye sorarsanız, akılda bir şey kalmıyor. Bugün kampanyamıza ilişkin konuşmak istiyorum. Bursa'da ilk kez projeler konuştu. Siyasi konuşmalar ve atışmalar yerini proje tanıtımlarına bıraktı. Ben bu konudan memnunum. Bursa'nın sorunlarına ilişkin adımlar atarak bazı partilere de ilham olduk" dedi.
"BURSA KALMAYACAK"
"Yerel seçimlerin sonucunda kim seçilirse seçilsin mutlaka projeleri hayata geçirmeli" diyen Yalçın, "Bursa'yı ileriye götürecek konuları uzun zamandır konuşmadık. Bursayı sorunlarıyla ele almadık. Seçiliriz veya seçilmeyiz ancak Bursa'nın temel sorunlarını halletmek zorundayız. Yoksa elimizde bir Bursa kalmayacak" ifadelerini kullandı.
"BURSA TRAFİĞİNE SON"
Sedat Yalçın, Bursayı öne çıkaracak başlıca projeleri anlattı. Öne çıkan 21 projesinden bahseden Yalçın, "Çalı girişi olan teleferik çıkışlı bir tünel projesimiz var. Bu proje mutlaka hayata geçirilmeli. Seçilirsek Ulaştırma Bakanlığı ile iletişime geçerek hayata geçireceğiz. Bunun yanı sıra Bursa trafiğini azaltacak, Mudanya yolu - Şehir Hastanesi trafiğini kapsayacak baypas hareketi ile OSB ATA Bulvarı - BUTTİM ve Görükle - Çalı yolu rahat bir nefes alacak" diye konuştu.
"VERİ SIKINTISI VAR
Yalçın, "Kararlar alabilmek için verilere ihtiyacımız var. Bursa'ya ilişkin çok ciddi veri sıkıntısı var. Çevre, sağlık gibi önemli konularda sayısal bulamıyoruz. Kent güvenliği ve çevre verilerini kapatacak 'Kent Verileri Merkezi' kuracağız. Bursa'da cevabını bulamadığımız tüm veri sayıları ordan alınabilecek" şeklinde konuştu.
Diğer adaylarında örnek aldığı projeden bahseden Yalçın, şu cümleleri kullandı:
"Kuzey ve Güney yolu projelerimiz çok ses getirdi. 4 dağ ilçemizde eko mahalleler yapmak ve tarımla kalkındırmak istiyoruz. Bu proje bir kırsal kalkınma projesidir. Hem kente göçü azaltacak hem de ihracatta bir ivme kazandıracak. Diğer adayların projelerinde de Kuzey ve Güney yoluna ilişkin tasarımlar gördüm. Bu beni çok memnun etti."
"GERİ DÖNÜŞÜMDEN KAZANMALIYIZ"
Yenilenebilir enerjiye verdiği değerin altını çizen Yalçın, "Yenilenebilir enerji kaynakları olan bir şehir olmalıyız. Bursa'nın 'Ne kadar yenilenebilir enerji kullanıyoruz' diye bir hedefi olmalıdır. Bunun için Enerji A.Ş kurmak ve kendi enerjisini üreten bir şehir hedefiyle yola çıkacağız. Sıfır atık kullanan yeşil binaları daha da ilerletmek istiyoruz. Bursa gelirlerini doğadan değil, geri dönüşümden kazanmalı. Döngüsel ekonomik projemiz Bursa'yı daha da zenginleştirecektir" dedi.
"DEPREME HAZIR OLMALIYIZ"
Sedat Yalçın, "Alinur Aktaş '10 bin 700 konut yaptık' dedi. Böldüğünüz zaman 1 yılda 2 bin 200 konut yapıyor. Bu hızla devam edersek depreme hazır olmayacağız. Fabrikalarda üretilen çelik bazlı, hafif ve maliyeti uygun modül binalar lazım Bursa'ya. Bu formülü İngiltere, ABD ve Çin kullanıyor. Biz de burda fabrikasını kurarak vatandaşı güvene almak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Yalçın, Bursa'da turizm açısından İznik'in önemli bir konuma getirilebileceğini şu sözlerle açıkladı:
"İznik'ten 1 lira bile kar edemiyoruz. İznik tarihi bir eserdir. 8500 yıllık bir tarihi olan, bütün kültürleri içinde bulundurmuş bir şehir içinde yaşıyoruz. Biz tüm bu kültürleri kullanmazsak Bursa'da özellikle İznik'in turizm kapısı olması zor görünüyor.Elimizdekini değerlendirmeli ve turizm kapısı haline getirmeliyiz."
"HER YAŞTAN İNSANA DESTEK"
Sanayi ve AR-GE projelerine değer verilmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, nitelikli iş kollarınında desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Öte yandan sanayi ve AR-GE projelerinin gelecek nesiller için önemine de değinen Yalçın, "Bursa'da yaşayan her çocuğun en az bir spor ve sanat dalıyla ilgilenmesini istiyoruz. Ailelerle konuşarak çocukları ve gençleri bu konulara daha çok çekmeye çalışacağız. Bursa'yı dünya festivaller şehri yapmak istemekle birlikte müziği de her alana ilave etmek istiyoruz. Spor altyapısını güçlendirme, amatör sporcuları destekleme ve dünya çapında yarışacak Jimnastik Kulübü'nün kurulmasını istiyoruz. Jimnastik bütün sporların temelidir" ifadelerini kullandı.
"DİJİTALLEŞME HER ALANDA"
Dijitalleşmeden de bahseden Yalçın, "Enerji, çevre, eğitim, sağlık ve ulaşım gibi pek çok alanda dijitalleşmeye yer vermeliyiz. Avrupa şehirlerinin gündemi olan dijitalleşmeyi Bursa'da da kullanmak ve hayatın içine aktarmak istiyoruz" dedi.
"HAZIRLIKLIYIZ"
Seçime ilişkin konuşan Yalçın, "Kim kazanırsa kazansın, kazanan kişinin bir plan ve liyakat üzerinde ilerlemesi gerekiyor. Belediye Başkanının yanında bilime dayalı hareket eden insanlar olmalı. Seçilen kişi Bursa'nın çok acil temel sorunlarına ilişkin toplantılar yapmalı ve aldığı kararları hayata geçirmeye başlamalıdır. Bize nasip olursa söz verdiğimiz, planladığımız her projeyi hayata geçirmek için hazırlıklıyız. Tek yapmamız gereken tarafları birleştirmek" açıklamasında bulundu.
YAPILAN REKLAMLAR 'ANORMAL'
Son olarak kişisel ve kamu harcamalarına ilişkin konuşan Yalçın, "Eğer kişi ilk defa aday oluyorsa kendi bütçesini istediği gibi harcar. Ancak görev başındayken tekrar reklam amacıyla kamudan yapılan harcamalar var. Belediyelerin zaten reklam için ayırdığı ufak bütçeler vardır. Ama işin özeti kampanyaya ilişkin yapılan reklamın, bütçe eşiğini geçmesi ve vatandaşı rahatsız etmesidir. Bu tarz işlerde şeffaflık çok önemlidir. Kampanya dediğiniz şey bir seferlik bir şeydir. Siz bu kampanyanın hesabını veremeden, sorumlu olduğunuz bütçeyi nasıl kontrol edeceksiniz? Bursa'da ve Türkiye'de bir ekonomi krizi var. Nereye gittiysek emekliler bizi sıkıştırdı. Böyle bir ortam varken adayların anormal hareketlerden sakınması ve abartıdan kaçınması gerekiyor. Köprülerde gördüğünüz reklamın bir tanesi 90.000 TL. Bursa'da 90 köprü var. Binayı komple giydirme işi 150.000 TL ile 2 milyar arasında oluyor. Direk afişleri 2 bin500 TL ve Bursa'da 4 bin tane direk var. 1 billboard 1 haftalık 5 bin TL tutuyor, Bursa'da 3 bin 800 billboard var. İki adayımızın da yerel seçime ilişkin harcamalarının 2 milyarın üzerine çıktığı bilgisi geldi. Bu harcamaları emekliye dağıtsalar daha iyi olmaz mıydı? Ben 4 milyon 700 TL harcadım. 2 milyon borç aldım, dairemi sattım ve geri kalan parayı bir şekilde topladım. Bana sorarsanız bunların hiç birine gerek yok. Oy verecek vatandaşlar bile bundan bıkmış olabilir" diyerek sözlerini tamamladı.
Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, programın ardından diğer partilere mal varlığı beyanında bulunmaları için çağrıda bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: