Gizem Özer / Nöbetçi Gazete
Bursa’da 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla erken saatlerde başlayan program ‘Sağlık Hakkı Yürüyüşü’ ile devam etti.
Sağlık çalışanlarının önemine dikkat çeken ve protesto niteliği taşıyan yürüyüş Setbaşı’ndan başlayarak, Heykel’de son buldu.
BURUK KUTLAMA
‘Sağlıkta Şiddete Son’ yazılı pankart taşıyan sağlık çalışanları hayatını kaybeden hekimleri de unutmadı.
Bursa'da 14 Mart Tıp Bayramı kutlandıhttps://t.co/M9DkwWjrQU#gündem #ondörtmarttıpbayramı #tıpbayramı #bursa #sağlıkçılar @KAYIHANPALA @SadiOzdmr @nurhayataltaca @BursaTabip pic.twitter.com/f1Iz2zfHaF
— Nöbetçi Gazete (@NobetciGazete) March 14, 2024
Gerçekleştirilen yürüyüşe CHP Bursa Milletvekilleri Prof. Dr. Kayıhan Pala, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TMMOB Ziraat Mühendisi Odası Bursa Şubesi Başkanı Fevzi Çakmak, Hekim Birliği Sendikası, Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun, CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş ve çok sayıda hekim katıldı.
ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKILDI
Yüksek katılımlı bir eyleme imza atan hekimler, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktılar.
Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş, 14 Mart’ın artık Tıp Bayramı olarak kutlanmaktan çıkarak sağlık emekçilerinin haklarını aradığı bir direniş haftasına dönüştüğünü söyledi.
“YOKSULLUK VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ AĞIR DARBELERE UĞRUYOR”
Depremin toplum sağlığı üzerindeki etkilerinin hafifletilemediğine dikkat çeken Kumaş,”Yönetilemeyen, kısmen ertelenen ekonomik krizin ayak sesleri yükseliyor. Üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçen depremin toplum sağlığına dönük etkileri hafifletilemez, pandeminin artçı etkileri sürüp, insanlarımız pek çok kronik sağlık sorunu ile kalakalmıştır. Yoksulluk daha da derinlesmişken demokrasi, hukuk, insan hakları ve ifade özgürlüğü her geçen gün ağır darbeler alıyor” dedi.
Kumaş, sağlık çalışanlarının sessiz kalmayacağını ve emeğin değersizleştirildiği koşullarda haklarını savunacaklarının altını çizdi.
14 MADDELİK TALEPLERİNİ TEKRAR HATIRLATTILAR
Türk Tabipleri Birliği tarafından hazırlanan sağlıkta şiddetin önlenmesi ve fiili hizmet süresi zammı gibi önemli tekliflerin Meclis'e sunulmasına rağmen gündeme alınmadığını ifade eden Levent Kumaş, 14 maddelik taleplerini tekrar dile getirdi.
Kumaş, şiddetsiz ve güvenli çalışma ortamlarının sağlanması, emekçilerin dinlenme koşullarının düzenlenmesi, pandemilerde meslek hastalığı kabul edilmesi, fiili hizmet süresi zammının 120 gün olması gibi taleplerde bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: