Açılışa Vali yardımcısı Mustafa Gündoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Bayrak, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç,İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu,İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu,CHP Bursa Milletvekili adayı Kayıhan Pala, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı İrfan Kırıştıoğluve BTSO Yönetim kurulu üyeleri katıldı.
20 YILDIR ARALIKSIZ YAPILIYOR
Açılışta konuşan TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü; “Bursa Kitap Fuarı, Türkiye'de düzenlenen kitap fuarları içerisinde TÜYAP Kitap Fuarları Grubu'nun da düzenlediği fuarlar arasında ilk üç büyük fuardan bir tanesidir. 20 yıldır aralıksız her sene yapılan ve her sene güçlülüğünü, etkinliklerini, zenginliğini devam ettiren en önemli fuar haftalarından bir tanesi. TÜYAP olarak Bursa'da böyle bir fuara ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yirmi yıldır dört milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan fuar bugün ile kapılarını ilk saatten itibaren yoğun şekilde ziyarete açtı.
TARİH ÖNEMLİ
BTSO Yönetim Kurulu üyesi Dr. Erol Kılıç ise;”Sivil toplum kuruluşuyla gerçekleştirdiğimiz fuar 7 Mayıs'a kadar düzenlenecek paneller, çocuk etkinlikleri, atölye çalışmalarıyla bir kültür şöleni şekline döneceğini düşünüyoruz. Kıymetli konuklarımız tarih bizlere her başarının altında büyük bir bilgi birikiminin varlığını göstermiştir. Bugün de bilgiye sahip olan toplumların uluslararası rekabete yön verdiği bir süreçten geçiyoruz. İnşallah her şey daha da iyi olacak. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de şehrimizin, ülkemizin ekonomisinin güçlendirmek için elimizden gelen gayreti göstermenin ötesinde benzer şekilde eğitim, kültür ve sanat alanlarında da hizmet adına çalışmalar yürütüyoruz. Bursamızın ekonomisiyle birlikte sanat ve kitap okuma alışkanlıklarıyla da dünyanın liderli şehirler arasında yerini almasını gerektiğini inanıyoruz.”
OKUMAK İÇİN ÇOK VAKTİMİZ VAR
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Bayrak; “Okumamak için de mazeret üretebiliyoruz. Otobüste, kafede, evde. Hatta yani vakit bulabildiğimiz her zaman ve zeminde okuyabiliriz. Okumanın önemine inanmamız gerekmektedir. Hiç okuyan insanla, okunmayan insan bir olur mu demişler. Kitap yeni dünyalara yolculuk yapmamızı sağlıyor. Kitaplar sayesinde farklı farklı hayatlar yaşarız. Ve empati kabiliyetimiz gelişir. Ayrıca teknolojinin hızlı dönüşümüne ve gelişimine rağmen kitap hala geçerliliğini korumaktadır. Ve korumaya da devam edecektir. Geleceğin dünyasını okuyan, araştıran üreten nesiller inşa edecek ve biz de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak buna hazırlıklıyız. Gençlerimizin kitapla buluşması için kütüphaneler açıyoruz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: