T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne bu yıl ikinci kez ev sahipliği yapan Bursa’da ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Festival süresince şehrin otel ve restoranlarında doluluk oranı arttı, yerli esnaf yaşanan ekonomik canlılıktan memnun kaldı.
28 Haziran’da başlayan, 6 Temmuz’da sona eren Bursa Kültür Yolu Festivali’nde; konserlerden tiyatro oyunlarına, sergilerden gastronomiye, arkeolojiden atölyelere kadar yüzlerce etkinlik düzenlendi. Etkinliklere Bursalıların yanı sıra çevre illerden de yoğun bir katılım oldu.
Festival süresince otellerde doluluk oranları artarken, esnaf da şehirdeki hareketlilikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu yıl ikinci kez Bursa’da düzenlenen festivalin kent ekonomisine büyük katkı sağladığı vurgulandı.
Bursa Kültür Yolu Festivali’nde gastronomi değerlerini tanıtmak amacıyla, birbirinden ünlü şefler Bursa’da belirlenen 12 “Lezzet Noktası”nda yöresel yemekler yaptı. Coğrafi işaretli ürünler başta olmak üzere, Bursa’da unutulmaya yüz tutmuş pek çok geleneksel lezzet de misafirlerle buluştu.
Bursa’daki otel ve restoran sektörünün önde gelen isimleri de festivalin şehre katkısı hakkında görüşlerini paylaştı.
Sheraton Bursa Hotel Ön Büro Müdürü Ersin Çetin, “Bursa Kültür Yolu Festivali için de gelen Türk misafirlerimiz oluyor. Buraya gelen yabancı misafirlerimiz de bizim bilgilendirmemiz neticesinde festivale gelen sanatçılar için etkinlik alanlarına gidiyor. Bu da hem şehrin kültürünü yabancılarla kaynaştırmak hem de bizlerin doluluğunu artırmak ve kültüre değer katmak açısından gayet olumlu ve doğru izlenim bırakıyor.” dedi.
Kocamanlar Balıkçılık’ın Sahibi Ali Kocaman, “Yaz aylarında gelen yabancı turistler var. Onların üstüne yüzde 10-15 gibi bir artış elde ettik festival sayesinde. Güzel geçti. ‘Lezzet Noktası’ olarak farklı lezzetler ilave ettik menümüze.” ifadelerini kullandı.
Yahyazade Restoran’ın Sahibi Ahmet Yahyazade, “Bursa Kültür Yolu Festivali doluluk oranlarımızı olumlu şekilde etkiledi. Bursa’nın özgün yemekleri özgün şeflerle birlikte yapıldı. Bursa’ya yerli yabancı misafirlerimiz de geliyor. Tabii onların gelmesi bizim işlerimizi de olumlu etkiledi. Bursa Kültür Yolu Festivali sayesinde müşterilerimizde yüzde 15 yüzde 20 gibi bir artış gözlemledik.” diye konuştu.
Tarihi Taş Fırın'ın Üçüncü Kuşak Işletmecisi Enes Kavan ise “Festival çok yoğun, çok güzel geçti. İnsanlar anlamlı bir şekilde gezmeye başladı. Gezdikleri yerlerin önemini, oranın değerini anlamaya başladıklarını hissettik bu da bize ayrı bir mutluluk verdi. Bursa Kültür Yolu Festivali’nin olduğu haftada doluluk oranlarımızda yüzde 30-35’lik bir artış yaşandı.” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: