Gülsün Arslan / Nöbetçi Gazete
Aktif siyasete 2009’da başlayan ve alanda yaptığı çalışmalarla bilinen Altıntaş, aradan 5 yıl geçtikten sonra yine CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. 2008 genel seçimlerinde listeye 2 bölge 7. Sıradan giren Altıntaş, CHP Kurultay delegesi ve aynı zamanda İl İlçe Kadın Kolları Kongre Delegesi bir isim.
Nöbetçi Gazete'yi ziyaret eden iş kadını Meral Altıntaş, hem bireysel becerilerinin hem de parti içerisindeki deneyimleriyle bu görev için yeterli olduğunu söyleyerek, “Aydınlığa doğru giden süreçte bende bir parçası olmak için elimden geleni yapacağım” dedi.
"ÖNCELİĞİM BU KENT OLACAK"
Yerelden genele taşınması gereken Bursa ilinin sorunları olduğunu ifade eden Altıntaş’ın açıklamaları şöyle:“Bana göre milletvekilinin sınırı yoktur. Ülkemiz içerisinde temsil etmek üzere seçilmiş bir insansınız fakat gittiğiniz bir kent var ve o kentin sorunları sizin önceliğiniz olacaktır. Dolayısıyla Bursa Milletvekili olduğum takdirde şehrin turizminden tarımına değin önemli katkılarda bulunacağım. Bursa tarihi olarak Türkiye’nin 4’üncü büyük şehri olması bakımından turizm açısından ciddi anlamda önemli ama ne yazık ki önemsenmiyor. Bursa yüzde 44’ü tarım alanı olan bir şehir olmasına rağmen desteklenmediği için geliştirilmiyor. Bunların dışında kentimizde var olan sanayi ilimizi besleyecek durumdayken yine gereken değer gösterilmiyor. Öte yandan şehrimiz ihracatta İstanbul ve Kocaeli’nden sonra büyük şehir olmasına rağmen yeteri kadar pay alamıyor. Şehrimiz tarımından turizmine değin pek çok olanağa sahipken olumsuz özelliklere sahip. Yaşanan bu faktörleri ortadan kaldırmak adına çaba sarf edeceğim.”
“EĞİTİM VE TURİZMİ CANLANDIRACAĞIM”
Özellikle Bursa’nın tarihi bir kent olmasından ötürü turizmi ve işçi kenti olması dolayısıyla da eğitimi öne çıkaracağına değinen Aktaş sözlerini şöyle tamamladı: “Bursa tarihi açıdan turizmin geliştirilmesi gereken bir yer. Tarihi bir kent olmasından kaynaklı ve çok fazla kaynak var elimizde. Diğer taraftan şehrimiz işçi kenti fakat eğitim seviyesine baktığınız zaman çok düşük. Yüzde on beşi beyaz yaka olan bir kentin yüzde yetmiş üçü kadarı ilk ve ortaokul eğitimli. Bu konuda teknik liseler açılmalı ki nitelikli iş gücü oluşsun. Bununla birlikte Bursa üretiminde artı değer ortaya çıkar.”
Yorumlar
Kalan Karakter: