Gizem Özer / Nöbetçi Gazete
BUSİAD Evi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında, Bursa’nın dijital ve toplumsal dönüşümüne yönelik yürütülen projeler tanıtıldı.
BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar, derneğin uzun vadeli hedeflerine ve çalışmalarına değinerek, "uzgörevimiz, özgrevimiz ve temel değerlerimiz" olarak adlandırdığı üç ana kategoriye büyük önem verdiklerini belirtti.
KOMİTELER ARACILIĞIYLA ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR
Derneğin 299 üye ve 244 firmadan oluşan geniş bir ağ ile faaliyet gösterdiğini vurgulayan Küçükkayalar, sektör ve destek komiteleri aracılığıyla birbirine bağlı ve koordineli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Geçtiğimiz yıl Bursa'nın sanayi, tarım ve turizm alanlarında geliştirilmesi gerektiğine dikkat çektiklerini hatırlatan Küçükkayalar, bu yıl vizyonlarına yeni bir madde eklediklerini ve Bursa’nın bu vizyonda daha da ileriye taşınması gerektiğini aktardı.
“BURSA’DA SANAYİ SİSTEMİNİ GELİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”
Ardından söz alan Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Çoban ise sürdürülebilirlik maddesinin önemine dikkat çekerek, “Yeşil dijital dönüşüm ilkesini sürdürülebilir komite ile entegre bir şekilde ilerletiyoruz. Bursa’daki sanayi sistemini geliştirmeyi ve destek olmayı amaçlıyoruz. Firmaların ESG standartlarında çevresel, sosyal, yönetsel amaçlarına ulaşmalarına destek olmayı hedefliyoruz. Yarın da sürdürülebilirlikle ilgili bir seminerimiz var. Sürdürülebilir alanda Bursa’da ödül vermeyi de hedefliyoruz” diye konuştu.
“NİLÜFER ÇAYI’NIN SORUN OLMAKTAN ÇIKMASI GEREKİYOR”
Ayrıca Nilüfer Çayı’nın sorun olmaktan çıkması gerektiğini vurgulayan Çoban konuşmasını şu şekilde noktaladı:
“Yeşil çalışma grubu olarak Bursa'nın en önemli sorunlarından biri olarak gördüğümüz gibi Nilüfer çayının artık temiz akmasıyla çabamız sürüyor. Bu konuda gündem oluşturmak ve bilimsel çalışmalara aracılık etmek hedeflerimiz var. Bir rapor yayınlayarak Nilüfer çayının artık Bursa'nın sorunu olmasından çıkmasını amaçlıyoruz.”
“GELİŞİM PROGRAMLARINI 2 YILLIK PERSPEKTİFLE DEVREYE ALMAYA HEDEFLİYORUZ”
Eğitim Komitesi Başkanı Onur Bayrakgil de, Eğitim ve Gelişim Zirvesi'nin detaylarını anlatarak, "Kurumlarımızda hem ofis hem de saha çalışanlarımız var. Saha çalışanları bizim için çok önem taşımaktadır. Özellikle de makine bakımcıları bu kategoride yer alıyor. BUSİAD olarak bir saha çalışanı programı yapmaya karar verdik. Makine bakımcısı yetkinliğini geliştirerek gerçekleştirmek için hem üniversitelerle, hem Milli Eğitim Bakanlığıyla hem kamu kuruluşlarıyla birlikte bir program hazırlıyoruz. Bununla ilgili lansmanı 6 Haziran'da gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Üç odak alanıyla hem Bursamız hem de Türkiye için değer yaratacak öğrenme gelişim programlarını 2 yıllık perspektifte devreye almayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
“SANAYİNİN GELİŞMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ”
Dijital Dönüşüm Komitesi hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Tuncer Hatunoğlu ise, insan odaklı çalışma programları yürüttüklerinin altını çizerek, "Dijital dönüşüm aslında her alanda var. Ancak işletmecilerin çevreye bakışı değişiyor. İnsan odaklı bir çalışma yürütülüyor. Elemanlarımızdan bazı yetkinlikler bekleniyor bu anlayışın da şirketlerde değişmesi gerekiyor. Bu bakış açısının değişmesi için biz bu komitede çalışıyoruz. Sanayide hala çalışmakta olan mühendislere gelişmelerden bahsediyoruz. İnovasyonun önemininden bahsediyoruz. Sanayinin gelişmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Dönüşümden bahsettim bu konuda da özel bir çabamız var. Dönüşümle ilgili bir komitemiz var. Uzun yıllardır çalışmamızın sonucunda da her sene bir konferans, iki yılda bir de bir ödül töreni gerçekleştiriyoruz" dedi.
“İNSANIN DÖNÜŞÜMÜ DİJİTAL DÖNÜŞÜM KADAR ÖNEMLİDİR”
BUSİAD Başkan Yardımcısı Veda Girgin Eroğlu da Kadın Güçlenmesi Bursa Platformu, Aile İşletmeleri ve Kurumsallaşma, Kültür-Sanat ve Spor ana başlıklarının desteklenmesi noktasında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Eroğlu, “Toplumsal dönüşüm şart diyoruz. Kırsallarda okumakta zorlanan kızlarımıza ulaşıyoruz. Fırsat ve cinsiyet eşitliğine inanıyoruz. İnsanların kültür ve sanatla gelişeceğine de inanıyoruz. Biliyoruz ki insanın dönüşümü dijital dönüşüm kadar önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: