Firmaların uluslararası piyasalarda rekabet gücünün birleşmesi anlayışıyla kapasite ve bilgi birikiminin geliştirilmesi ve yurt dışı pazarlarına etkili şekilde açılmaları amacıyla hayata geçirilen “ULUTEK Bilişim Kümelenmesi” Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması (HİSER) Projesini 2017 yılından bu yana yürütüyor.
Proje çerçevesinde Fas’ın Kazablanka şehrine yönelik gerçekleştirilen ve iki gün süren iş heyeti programında 22 kişilik BUTECH heyeti, Faslı firmalarla iş birliği imkanlarını görüştü ve bölgedeki önemli kurumları ziyaret ederek teknoloji ihracatı için önemli temaslarda bulundu.
BUTECH teknolojik ürün ve hizmetlerini tanıttı
Programın ilk gününde, BUTECH bünyesindeki üyeler, Fas’ta faaliyet gösteren firmalarla bir araya gelerek inovatif teknolojik ürün ve hizmetlerini tanıttı.
Gerçekleşen ikili görüşmelerde, bilişim ve teknoloji tabanlı çözümlerin Fas pazarındaki potansiyeli ele alındı.
İki taraf arasında önemli iş birliği fırsatlarının değerlendirildiği ve teknoloji ihracatının artırılması için önemli bir adım olan programın ikinci gününde ise BUTECH heyeti, Fas’ta yerleşik önemli kurumlara ziyaretler gerçekleştirerek yerel pazar dinamikleri, teknoloji altyapısı ve iş birliği imkanları hakkında bilgiler edindi.
BUTECH'in uluslararası pazarda rekabet gücü artıyor
Yapılan bu temaslarla, BUTECH üyesi firmaların uluslararası pazarda rekabet gücünü artıracak yeni stratejik ortaklıkların temelleri atıldı.
Fas pazarında teknoloji ihracatını artırarak firmaların uluslararası arenada rekabet gücünü yükseltmeyi hedeflediklerini söyleyen ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle yürüttüğümüz ULUTEK Bilişim Kümelenmesi HİSER projesi kapsamında faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. BUTECH olarak belirlediğimiz yol haritası doğrultusunda şimdiye kadar eğitim, danışmanlık, yurtdışı tanıtım ve pazarlama gibi birçok önemli çalışmayı hayata geçirdik." dedi.
"Ülkemizin yüksek teknoloji ihracatına katkı sağlamayı sürdüreceğiz"
Program kapsamında, Fas’ta gerçekleştirilen görüşmeleri de değerlendiren Karagöz, “Ziyaret sonunda firmalarımızın elde ettiği olumlu düşünceler ve ileriye dönük somut iş birliklerinin oluşması bizleri memnun etti. Bu tür programlarla ihracat kapasitelerimizi artırarak ülkemizin yüksek teknoloji ihracatına katkı sağlamayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: