Derya Uysal / Nöbetçi Gazete
Nilüfer’deki tüm adayların birikimli insanlar olduğundan bahseden Mehmet Yıldız, “Bu bir demokrasi yarışı. Her adayın hayata bakışı farklı. Kim aday olursa olsun, ortak akılla hareket edecektir. 36 yıldır eğitim sektöründeyim. İşimiz eğitimdir. Geleceği değiştirebilmek için eğitim şart. Mesleki eğitimlerden tutunda anaokulu eğitimlerine kadar çalışmalarımız var. Nilüfer’i aday adaylığımız ile harekete geçirelim dedik. Hızlı bir şekilde harar verip ilerlemek lazım. Nilüfer’e her insanın ciddi anlamda katkıları olacaktır. Zaten Nilüfer’e baktığınızda bir kimlik sorunu var. Kentler tasarımlar, bilim ve kültür sanat ile yarışırlar. Nilüfer Türkiye ölçeğinde önemli bir kent. Kıymeti bilinmeli. Timsah Arena’dan sonra başka bir kente geçiyorsunuz” dedi.
NİLÜFER’DE SERMAYA VAR BİLİM VAR
Nilüfer’in daha mutlu daha huzurlu bir kent olması için mücadele etmek istediklerini belirten Yıldız, “Bursa’nın diğer ilçelerinde yaşayanlar bile sosyalleşmek için Nilüfer’e geliyorlar. Nilüfer’de caddeler, sosyal alanlar, çok farklı. 30-35 yıllık bir kent burası. Bir şeyler üretmek lazım. Çok kaliteli insan sermayesi var, Beşiktaş İstanbul için neyse Nilüfer’de Bursa için böyle. Nilüfer’de FSM’de buluşalım diyorlar. Neresi olduğuna sonra karar veriyorlar. Eski Agora çarşısı gibi alanlar lazım. Nilüfer’in yükünü almamız gerekiyor. Nilüfer’in geliri iyi olan bir kent. Nilüfer’in gelirini buraya harcarsanız daha farklı bir Nilüfer olur” ifadelerini kullandı.
AKADEMİK ODALAR BİRLİĞİ ÖNEMLİ
Yıldız, “Seçmenler bizim adımıza, bizim hayat kalitemizi arttırmalısınız diye oy veriliyorlar. Sürdürülebilir belediyecilik veya sürdürülebilir kent yöneticiliği önemli. Takım arkadaşlarımız ile bu konuda çalışıyoruz. Sadece binaların zeminini sağlam yapmak değil kontrollü, adil ve bu kentte yaşayanlara uygun çalışmalar yapmak gerekiyor. Nilüfer’de yeniden 2009 öncesindeki mutlu kenti yaratabilmek için çalışacağız. Akademi Odalar Birliği ile önemli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
NİLÜFER'İN MARKALAŞMASI LAZIM
Hedeflerinin okul öncesi eğitim olduğunu önemle vurgulayan Yıldız, “Üniversitede 45 bin öğrenci var. Onların en önemli sorunu barınma ve beslenmedir. Özellikle Görükle’de kent lokantaları yapılmalı. Dar gelirli ailelerin ve dezavantajlı grupların olduğu mahallelere anaokulu açmalıyız. Annelere istihdam desteği vermeliyiz. Nilüfer’i marka kenti haline getirmeliyiz. Ayrıca Büyükşehir’i kazanmak içinde çabalamalıyız” diye sözlerini noktaladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: