Gizem Özer / Nöbetçi Gazete
Kent Meydanı’na gelen Cumhuriyet Kadınları Derneği Osmangazi Şube başkanları ve üyeleri burada ÇEDES projesine ve karma eğitimin uygulanmasına yönelik basın açıklaması gerçekleştirdi.
Kadın erkek yurttaşların eşitliği ilkesine dayalı karma eğitiminin kaldırılmasının temel hak ve özgürlüklere saldırı olduğunu belirten CKD Osmangazi Şubesi Sevim Erol, “Emperyalizm milli devletlerin üzerine silahla çökerken de toplumları uyuşturcu ya da LGBT dayatmasıyla ufalamaya çalışırken de özgürlükler, haklar, demokrasi bahanelerini kullanır. Ülkemizde milli eğitimin esası olan karma eğitim sisteminin özgürlük söylemi altında karalanmasının bundan farkı yoktur. Çocuklarımıza yönelik cinsiyetçi bakışa kesinlikle karşı çıkıyoruz. Çocukları okulda cinsiyetine göre ayıran zihniyetle, çocuklara cinsiyetini seçmeyi dayatan LGBT ideolojisi arasındaki aynı cinsiyetçi bakışa herkesin dikkat çekiyoruz. Birisinde nihai amaç kadını toplum yaşamından silmek, diğerinde aileyi ve milli toplumu parçalamaktır” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e çağrıda bulunan Erol, “Türk milletinin kahir çoğunluğunun kabul etmeyeceği 'karma eğitimi tartışmaya açma' hatasını düzeltmeli ve gündemden silmelidir” ifadelerini kullandı.
“ÇEDES 81 İLDE UYGULAMASINI İSTEMİYORUZ”
ÇEDES'in MEB ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın işbirliği ile yürütüldüğünü dile getiren Erol, “ÇEDES, MEB'in kendi sorumluluğunda olan milli eğitimi Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak yürüterek eğitimi dinselleştirme projesidir. MEB'in önceki yıllarda, dinî vakıflarla benzer uygulamalar yaptığı hatırlardadır. ÇEDES'in koordinasyonunu MEB'in Din Öğretimi Genel Müdürlüğü yapmaktadır. Proje, okulların yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı gençlik merkezleri, okuma salonları, genç ofisleri ve camilerde uygulanmaktadır. Kültür şenlikleri dahi Diyanet Gençlik Merkezlerinin ev sahipliğinde, il ilçe müftülüklerinin eşgüdümünde düzenlenecektir”diye konuştu.
“DİNDAR NESİL YETİŞTİRİLMEK İSTENİLMESİNDEN VAZGEÇİLMELİ”
Erol konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Ülkemizde isteyen aile çocuklarını Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her yerde açtığı Kur'an kurslarına gönderebilmektedir. O halde bu kesimlerin bir türlü dile getiremeyip 'özgürlükler' kılıfı giydirdiği esas beklentileri milli eğitimin dinselleştirilmesidir. 2023-2024 eğitim yılı başladıktan sonra ÇEDES nedeniyle okullarda gerginlikler yaşanması muhtemeldir. Toplumumuzdaki var olan kutuplaşmayı bir an önce ortadan kaldırmak gerekirken, ÇEDES ile yeni bir çatışma alanı yaratılması büyük hatadır. Milli eğitimin 'dindar nesil' yetiştirme alanı olmadığı artık kabul edilmelidir.”
Son olarak Öğrenci Andı’nın kaldırılmasına ilişkin tepkisini dile getiren Erol, yeni eğitim öğretim yılında ve resmî törenlere okunması için düzenleme yapılmasına davet etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: