Gürkan Demir / Nöbetçi Gazete
Gazeteci Pelin Akdemir’in bursatanik.com haber sitesinde Nöbetçi Gazete Yayın Kurulu Başkanı Enver Akasoy ile yaptığı röportaj ve video çekimi, adeta belgesel gibi oldu.
HABER PEŞİNDE 40 YIL
Gazetecilik mesleğinde 40. yılını dolduran ve Muhabirlikten başlayarak İstihbarat Şefliği, Haber Müdürlüğü, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü, Genel Yayın Yönetmenliği, Genel Müdürlük gibi sektörün her kademesinde görev alan Akasoy, yayın merkezi Bursa olan ancak kentin yanısıra Türkiye ve dünyanın dört bir yanından her türlü gelişme ve son dakika bilgilerini takipçilerine anında duyuran www.nobetcigazete.com ‘un Yayın Kurulu Başkanlığını yürütüyor.
Bursa’daki internet medyasının iddialı ve aranan adreslerinden olan www.nobetcigazete.com ‘da çıkan özel yazı ve haberler gündem yaratınca ulusal televizyon kanallarında da Nöbetçi Gazete kaynak gösterilerek yer alıyor.
SAYISIZ OLAYIN TANIĞI
Sürekli Basın Kartı sahibi olan Enver Akasoy gazeteciliğin ilk basamağı olarak görülen polis-adliye muhabirliğinde 17 yılını bizzat sahada sıcak haber takibiyle geçirdiği için sayısız olaylara tanıklık etti.
Gazetecilik mesleğinin temelinden gelen Enver Akasoy’un anılarını ‘’Eski Bursa Adliyesi’nde geçen bir ömür! Enver Akasoy’un 17 yılı’’ başlığıyla haberleştiren genç gazeteci Pelin Akdemir, örnek bir haberciliğe imza attı.
PELİN AKDEMİR YAZDI
Yazdığı haberde, kendisi gibi mesleğin başında olanların Enver Akasoy’dan örnek almaları gereken çok şeyler olduğuna vurgu yapan Akdemir, duayen gazetecinin sözlerinin her birinin ders niteliği taşıdığına dikkat çekti.
...Ve Enver Akasoy anılarını anlatırken, programın çekildiği ve röportajın yapıldığı Heykel’de bulunan ve şu an Kent Müzesi olan binanın geçmişinden söz etti.
İDAM VERİLİNCE KALEM KIRARLARDI
Heykel’deki Kent Müzesi’nde bilinmeyen bir çok ayrıntının gizli olduğunu aktaran Enver Akasoy, ‘’Bursa Adliyesi eskiden bu binadaydı. Kimler geldi, kimler geçti. Çok önemli davalar görüldü buradaki mahkemelerde. İdam kararları çıktı ve Ağır Ceza Reisleri ne kalemler kırdı gözümün önünde. Kalem şunun için kırılırdı. Hakim, bir daha bu gibi ölüm kararlarına imza atmak istemezdi. Hepsini gördüm yaşadım. Elbette beni etkileyen çok davalar oldu. Bir iftira uğruna ömürboyu hapis yatanlar gördüm buradaki yargılamalar sırasında’’ ifadelerini kullandı.
ULUYOL’DAKİ CEZAEVİ KORUNAMADI
Enver Akasoy önemli bir bilgi daha paylaştı. Halen Uluyol’da hizmet verem Adliye binasının yerinde önceden cezaevi olduğunu anlattı mesleğin duayenlerinden Enver Akasoy.
Nazım Hikmet, Orhan Kemal, Deniz Gezmiş, ünlü ressam Orhan Balaban, sanatçı Ayşen Guruda’nın yıkılan bu cezaevinde yatan kişiler arasında geldiğini belirten Enver Akasoy, ‘’Bursa cezaevi denince akla ilk gelen bu isimler oluyor. Hele ki Nazım Hikmet... 11 yılını geçirdi Bursa Cezaevinde.’’ şeklinde konuştu.
İKİSİ DE MÜZE OLMALIYDI
Gazeteci Akasoy bunları anlatırken ‘’Koruyamadık ne yazık ki... Hem eski cezaevini koruyamadık, hem de eski Bursa Adliyesini. Bu iki yeri müzeye dönüştürmüş olsaydık fena mı olurdu. Kent dinamikleri avaz avaz bağırdılar yıokmayın, yapmatın diye. Biz de gazetelerimize yazarak onların sesi olduk. Ama, birileri o sesi duymazdan geldi. Gerek heykelden, gerekse Uluyol’dan her geçişimde içim cız ediyor’’ diye ekledi.
İşte Pelin Akdemir’in Akasoy ile yaptığı o röportaj:
Yorumlar
Kalan Karakter: