DERYA UYSAL/ NÖBETÇİ GAZETE
Ev tekstili sektöründe dünyanın lider tekstil firmalarını ağırlayacak olan, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’nın en büyük tekstil buluşması HOMETEX bugün kapılarını açtı.
16-20 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi yerli ve yabancı yüzlerce firmayı konuk ediyor.
İthalatçı ve ihracatçılar, üreticiler, perakendeciler, toptancılar, zincir mağazalar, tasarımcılar, iç mimarlar, dekoratörler, otel, konaklama ve hastane sektörlerinin karar mekanizması olan dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler, global pazarda ön plana çıkan Türkiye Ev Tekstili Sektörünün kalitesi, geniş ürün gamı, hızlı teslimat ve çözümleriyle HOMETEX’te buluştu.
Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, "20 ye yakın ülkeden gelen misafirlerimizi 11 holde ağırlıyoruz. Ev tekstili sektörü dünyada aranan bir noktaya geldi. Bu fuarın sektöre çok büyük katkıları var. Her alanda sosyal konulara da dikkat çeken bir fuar. Türkiye ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayan bir sektörüz. Bu fuar ile üreticilerimiz, geniş ürün yelpazesi ile sektöre önce olmaktadır. Perde aksesuarları, tül, döşemelikler, kumaşlar, farklı katılımcıları buluşturmaktan mutluyuz. Bu fuara 200 bin ziyaretçi gelecek diye tahmin ediyoruz. Hometex'in sektöre hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Dünyanın en büyük ikinci ev tekstili fuarında konuşma yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “2022 yılında yepyeni bir vizyonla kurgulanan fuar yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük bir ilgisiyle gerçekleştirilmişti. Gerek katılımcılar gerek ziyaretçiler tarafından bugüne kadar ev tekstili sektörüne yönelik yapılmış en başarılı organizasyon olarak HOMETEX, bu yıl 825 firmayı ağırlıyor. Sektörün çatı kuruluşu TETSİAD tarafından Fuarcılık Şirketi organizasyonuyla düzenlenen HOMETEX, sektörde bu yıl da moda ve trendleri belirleyecek. Basın mensuplarından ricam standları dolaşıp katılımcılarının duygularını öğrenmeniz. Sabah ki ziyaretçi sayımız ile az önce aldığım sayı arasında yüzde 15 artış söz konusu. Fuara olan ilgi büyük çoğunlukla yurt dışından. Bu coğrafyada üretim merkezi Türkiye" ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: