Mahalle sakinleri, dere kenarında biriken pislikler ve zamanında toplanmayan çöplerin sivrisineklerin çoğalmasına neden olduğunu iddia ediyor. İlaçlama araçlarının mahalleye daha sık gelmesini ve sivrisinek sorununun çözülmesini talep ediyorlar. Özellikle çocuklu aileler, sivrisinekler yüzünden dışarıya çıkamamaktan endişe duyuyor.
Sivrisinek yoğunluğu nedeniyle ısırılan çocuklarda kabarıklık ve su çıkması gibi tepkiler ortaya çıkıyor. Mahalle sakinleri ilaç almalarına rağmen sorunun çözülmediğini belirtiyor. Ayrıca, dere kenarında biriken suların ve çöplerin düzenli olarak temizlenmemesinin sorunu daha da kötüleştirdiğini ifade ediyorlar.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, sivrisinek ısırıklarının kızarıklık, kaşıntı, yara, kurdeşen gibi reaksiyonlara yol açabileceğini ve bazı durumlarda alerjik reaksiyonlarla birlikte ciddi sorunlara neden olabileceğini belirtiyor. Alerjik reaksiyonlar veya deri yaralanmaları oluşan durumlarda dermatoloğa başvurulması gerektiğini vurguluyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit ise açıklamasında, İBB'nin Vektörlerle Mücadele Birimi'nin yılın 12 ayı aktif olarak hizmet verdiğini ve sivrisineklerle mücadelede 182 ekip ve 611 personelin görev aldığını belirtti. İlaçlama çalışmalarının düzenli olarak yapıldığını ve taleplerin kısa sürede çözüme kavuşturulduğunu ifade etti. Ayrıca, 2023 yılında drone kullanılarak ilaçlama çalışmalarının da gerçekleştirildiğini belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: