Seçil Semiz Özcan / Nöbetçi Gazete
İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nda yapılan açıklamaya, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti İlçe başkanlarının yanı sıra, çok sayıda partili ve basın mensupları katıldı.
Bütün kamu hizmetlerinin şeffaf olması gerektiğini ifade eden Selçuk Türkoğlu, siyasilerin en önemli görevlerinden birinin de halka hesap vermek zorunda olduklarını söyledi. Yaklaşık bir yıl önce Bursalıların teveccühü ile Bursa Milletvekili seçildiğini ifade eden Türkoğlu, görevi boyunca bir yıllık sürecini basın mensuplarıyla paylaştı.
“Çeşitli bakanlıklara sorulmak üzere toplam 74 önerge verdik”
Görevde olduğumuz süre boyunca milletin gözü kulağı olmaya çalıştıklarını ifade eden Türkoğlu, çeşitli bakanlıklara sorulmak üzere toplamda 74 önergeyi TBMM'ye verdiklerini ifade etti.
Bunlardan 35’inin cevaplandırıldığını, 24 tanesinin ise ‘gerekçesiz’ olarak cevaplanmadığını söyleyen Türkoğlu, 7’sinin ise halen cevabını beklediklerini aktardı.
Meclis Genel Kurulunda da sık sık söz alarak, kürsüyü mümkün olduğu kadar kullanmayı tercih ettiklerini belirten İYİ Partili Selçuk Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü.
“Genel Kurulda toplam 66 kez hitap etme fırsatı yarattık ve bunları en etkili biçimde yerine getirdik. Bunlardan 56’sı doğrudan Meclis Genel Kurul üyelerine hitap ettik. 10’unda da, üyesi bulunduğumuz Meclis Komisyonlarında, komisyon üyesi milletvekillerine yönelik olarak konuştuk.”
“Meclis Genel Kurulu konuşmalarımızın 22’si Bursa’nın sorunları oldu”
“Sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununda değişiklik yapılması hakkında” kanun teklifi hazırladıklarını söyleyen Türkoğlu kendi imzaları ile TBMM’ye sunulmasını sağladıklarını ifade etti. 56 kez yapılan Meclis Genel Kurulu konuşmalarının 22’sinin Bursa’nın sorunları üzerine olduğunu aktaran Türkoğlu, 34 tanesinin ise, ülke genelinde tüm vatandaşları ilgilendiren konuları kapsadığını söyledi.
“Ülkemizin sınırlarının söylenildiği gibi güvenli olmadığını kanıtladık”
Türkiye’nin en yakıcı sorunu olan ‘sığınmacılar’ meselesinin yurt sathında gündeme gelmesini sağladıklarını söyleyen Türkoğlu, ülkenin sınırlarının hiç de öyle söylenildiği gibi güvenli olmadığını kanıtladıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü.
“Herhangi bir kamu gücü veya olanağından yararlanmadan, maddi manevi kendi imkanlarımızı harcayarak, Van ilimizin sınır ilçelerini dolaştık ve Saray ilçesinin İran’a komşu olan Turgalı köyü yakınlarındaki sınırdan, elimizi kolumuzu sallayarak geçiş yaptık, hiç bir engelle karşılaşmadan da geri döndük. Çektiğimiz videolar yaygın medyanın haber kanallarının ana haber bültenlerine günlerce tartışırken, biz de bu programların canlı yayın konuğu olarak, ülkemizin asıl beka meselesini gözler önüne serdik.
Bütün bu gelişmeler üzerine Milli Savunma Bakanlığı, TBMM’ye gelerek milletvekillerini komisyonlarda bilgilendirme ihtiyacı hissetti ve mesele Meclis çatısı altında, bizzat Milli Savunma Bakanlık sorumlularıyla birlikte masaya yatırıldı. Aynı şekilde Göç İdaresi Başkanı ve yetkilileri de, sığınmacılarla ilgili Meclis’e gelerek bilgi sunma gereği duydular.”
“Suikast dosyasıyla ilgili ciddi adımlar atılmaya başlandı”
Türkoğlu, Ülkü Ocakları eski Başkanı Akademisyen Sinan Ateş’in suikaste kurban gitmesiyle ilgili konuyla ilgili de şöyle konuştu:
“Merhum Sinan Ateş suikastiyle ilgili olarak önce Meclis’e bir Soru önergesi verdik.
Yetmedi, ardından da bir araştırma önergesi sunarak, dosyanın TBMM çatısı altında çok daha geniş kapsamlı tartışılmasını sağladık. Bununla da yetinmedik; TBMM Genel Kurulu’nda, farklı zaman dilimleri içerisinde yaptığımız 3 ayrı konuşmayla; bu hain suikaste dair tüm soru işaretlerinin kamuoyu önünde tartışılmasını temin ettik. Nitekim; son gelişmelerden sonra, suikast dosyasıyla ilgili ciddi adımların atılmaya başlandığını da takip ettik.”,
“Toki mağdurlarının yanında olduk”
TOKİ mağdurlarının Eskişehir, Ankara, İstanbul ve Mustafakemalpaşa’da yaptıkları eylemlerinde bizzat yanlarında olduklarını söyleyen Türkoğlu, “AK Parti’nin TOKİ eliyle 100 bin konut vaadindeki mağduriyetleri, hem soru önergesiyle, hem de Ankara’daki TOKİ Başkanlığı önünde, Tokizedeler ile birlikte yaptığımız protestoda dile getirdik ve vatandaşların bazı kazanımları elde etmelerini sağladık.” şeklinde konuştu.
Aynı şekilde, Staj ve Çıraklık mağdurlarının yıllara dayalı olan haklı beklentilerini, soru önergesiyle Meclis Başkanlığına ilettiklerini aktaran Türkoğlu, TBMM kürsüsünden de konuşma yaparak bu sorunları dile getirdiklerini söyledi.
“Bursa’nın bir anayasası yok”
Bursa’nın muhtemel bir şiddetli depreme karşı bir acil eylem planı olmadığını, ayrıca 1/100 binlik planının yapılmasıyla ilgili bir hazırlığın bulunmadığını aktaran Türkoğlu, Bursa’nın bir anayasası olmadığını söyledi.
Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Borusan Liman’da yaşanan sorunları da ülke gündemine gelmesini sağladıklarını belirten Türkoğlu, mağdur işçiler ve Liman İş Sendikası temsilcileriyle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek konuyu detaylı biçimde kamuoyuna aktardıklarını söyledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: