Yüzde 23,2'lik doluluk oranı, göletin suyunun büyük kısmının çekildiğini gösteriyor. 10 bin 220 hektarlık tarım arazisinin sulamasında kritik bir rol üstlenen bu göletin su seviyesindeki hızlı düşüş, bölgedeki çiftçileri endişelendiriyor. Gölette oluşan kara parçaları, su krizinin boyutlarını gözler önüne seriyor.
%20 SEVİYESİNE GERİLEDİ
Göletin bulunduğu Durmuşlu Mahallesi'nden Cemil Gök, “1 kilometrelik çekilme oldu. Barajın doluluk oranının Mayıs ayında yüzde 60 seviyelerinden yüzde 20’li sevilerine geriledi" ifadelerini kullandı.
İlkbahar yağmurlarının bir nevi can suyu olduğunu, ancak daha sonra uzun süredir yağmur yağmamasının barajı olumsuz etkilediğini kaydeden Gök, “Bir çok akarsu tarafından beslenen bir gölette, hergün su daha da çekiliyor. Son dönemlerde yağışların olmaması nedeni ile ciddi bir kuraklık var. Geçen yıldan da kuraklık sorunumuz vardı. Yaz dönemi yağışlarımız olmadı. Çiftçilerimiz yağış oldu mu baraj suyunu kullanmaya gerek duymuyor ama bu yıl kuraklık ciddi bir sorun haline geldi. Çiftçilerimizde damlama sulama sistemine geçerse suyu daha ekonomik kullanmış olacağız” diye konuştu.
Kozan Barajı'nı kuraklık vurdu!
https://t.co/m3BrjcAkzK #kozanbarajı #kuraklık #sıcaklık #haberler #sondakika
— Nöbetçi Gazete (@NobetciGazete) August 31, 2023
Yorumlar
Kalan Karakter: