Açılışa LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, Koordinatör Yardımcısı Hülya Ünver, LÖSEV yöneticileri, Büyükşehir, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım Belediyelerinin başkan vekillerinin yanı sıra çeşitli illerden çok sayıda LÖSEV gönüllüsü ve vakıf üyeleri katıldı.
Bursalı iş insanı merhum Ali Muhittin Dinçsoy'un bağışladığı arsa üzerinde inşa edilen enstitünün açılış töreni Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu'nun konseri ile başladı.
Program konuklara unutulmaz müzik zevki yaşatan müzik dinletisinin ardından vakfın bünyesindeki çocukların konser ve tiyatro gösterisi ile devam etti.
KÖY ENSTİTÜLERİNİN BİR ÖRNEĞİ
LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, "Bu ülkeyi tekrar kuruluş raylarına oturtmak istiyoruz. Bugün bu tarihte Köy Estitüleri'nin bir örneğini yıllar sonra hayata geçiriyoruz. Özellikle ismini köy enstitüsü koyduk ki Cumhuriyet'in raylarına yeniden oturması için önünde hiç bir engel olmasın" dedi.
Sözlerine "Bu eşsiz yapı çocuklarımıza bir eğitim yuvası olacak. Sanat, bilim, evren gibi konuların konuşlacağı bir yuva" ifadeleriyle devam eden Dr. Üstün Ezer, "Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin anlatılacağı yatılı bir okul. Annelerin yaptıkları el sanatlarını sergileyebileceği bir atölyeler zinciri. Her şeyiyle bir cumhuriyet çocuğu yetiştirecek bir yuva açıyoruz" diye konuştu.
Ezer, "Bir çocuğun eğitiminden ve hayatından daha önemli bir şey olamaz. Lösemili çocuklarımız için 26 yıl önce yola çıktık. O dönemde pek çok çocuğumuzu kaybettik. Çocuklar öncelikle enfeksiyon, kanamadan, yokluktan, parasızlıktan kaybediliyordu. Çok sevdiğim insanları kaybettim. İki doktor arkadaşla 8 Kasım 1998'de LÖSEV'i kurduk" şeklinde konuşmasını sürdürdü.
1999 yılında açılan hastane ile enfeksiyon, beslenme ve kanama gibi problemlerin çözüldüğünü belirten Ezer, hederlenen başaroda yüzde 50 olan umudun LÖSEV ile sağladığını ifade etti.
Tedavide yüzde 94 başarı sağladığını belirten Ezer, "Çocuklarımıza söz verdik bu sene 5 Ekim'de çocuklarımızla birlikte Aramıza da yüzde 100 başarı için söz verdik. Kök hücre tedavisi ile yüzde 100 başarısına doğru gidiyoruz. Bu başarıyı kısa bir süre sonra açıklayacağız. Sizlerin de bağışlarınızla çocuklarımızı hayata bağlıyoruz. Çok daha güzel başarılara imza atacağız“ dedi.
LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, "Sevgi iyilik ve umut dolu mücadelemizin sonunda biz kazanacağız. Mimarından tuğla işçisine kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" diyerek konuşmasını sonlandırırken yaşamını yitiren Ali Muhittin Dinçsoy ve ailesine de katkılarından dolayı teşekkür etti.
Ali Muhittin Dinçsoy'un eşi Nerrin Dinçsoy ise" Heyecanlı ve mutluyum. Geç oldu güç oldu ama sonunda merhum eşim Ali Dinçsoy'un arzularını yerine getirebildik. Misafir olacak tüm çocuklarımıza şifa diliyorum. Başta Dr. Üstün Ezer olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Geçmiş dönem CHP Milletvekili Doç. Dr. Ceyhun İrgil de "Protokolün altında imzam olduğu için ve bu yapının adının Köy Enstitüsü olduğu için çok memnunum. Bu yapıyı yürütmek ve yaşatmak da zor bir iş. Bunu yapacak sizlersiniz" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Nerrin Dinçsoy ile birlikte LÖSEV Bursa Lösemili Çocuklar Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü'nün inşasında görevli mimar ve mühendislere plaket verildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: