Gizem Özer / Nöbetçi Gazete
LÖSEV, çocuklar ve ailelerine yönelik projelerine bir yenisini daha ekliyor.Yeni proje ile lösemili çocuklara doğayla iç içe, bilimsel aktivitelerle zenginleştirilmiş bir eğitim ve rehabilitasyon ortamı sunmak amaçlanıyor.
Almira Otel’de gerçekleşen programa, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal,Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog&Onkolog Dr. Üstün Ezer, Genel Koordinatör Hülya Ünver, Bursa İl Koordinatörü Aslı Metin Sakarya ve vatandaşlar katıldı.
Doktorluğa başladığından beri birçok lösemili çocuk gördüğünü belirten Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog&Onkolog Dr. Üstün Ezer, “O dönemde şartlar nedeniyle birçok çocuğumuzu kaybediyorduk. Bir şeyleri değiştirmek istedik. Uzman doktor olarak kucağımda kaybettiğim her çocuk için bir kez daha yıkıldım. Devam etme kararı vererek olumsuz hastalığa karşı mücadele verdim" dedi.
“O ZAMANLARDA BU GÜNLERİ HAYAL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİ”
Dr. Ezer, üç doktor arkadaşıyla birlikte, iki lösemili çocukla bir masa ve sandalye ile LÖSEV’i kurduklarını anlattı. Üstün Ezer, "Bir inancımız vardı, biz bu ölümleri durdurabilirdik. O günlerde bugünkü durumu hayal etmemiz mümkün değildi. 2000 yılında Türkiye'nin, belki de dünyanın ilk LÖSEV hastanesini kurduk ve ücretsiz hizmet verdik" şeklinde konuştu.
Ezer, bu hastanede iyileşme ihtimali yüzde 10 bile olmayan çocukların sağlıklarına kavuşturulduğunu da kaydetti.
“YARININ CUMHURBAŞKANLARI, BAKANLARI LÖSEV’DEN ÇIKACAK”
Öte yandan LÖSEV olarak sadece tedaviyle sınırlı kalmayarak iyileşen çocukların eğitim ihtiyaçlarını da karşılamak amacıyla Ankara'da bir eğitim kurumu açtıklarını kaydetti. Üstün Dr. Üstün Ezer, "Burada çocuklarımız iyi bir eğitim alıyor. Bu yüzden biz her zaman yarının cumhurbaşkanı, başbakanları LÖSEV'den çıkacak diyoruz" ifadelerini kullandı.
Lösemili Çocuklar Köyünü ise 2007 yılında hayata geçirdiklerini dile getiren Ezer, çocukların ücretsiz olarak burada konakladığını söyledi.
TAMAMEN ÜCRETSİZ OLACAK
Lösemili Çocuklar Bilim ve Doğa Köy Enstitüsü hakkında bilgiler veren Üstün Ezer, yaklaşık 2000 metrelik oturum ve aynı anda 65 kişinin ücretsiz konaklayabileceği hizmet sunacaklarını aktardı.
“YEŞİL BURSA’NIN BETONLAŞMIŞ GÖRÜNTÜSÜNÜ ENSTİTÜSÜ İLE SİLECEĞİZ”
Türkiye’nin ilk lösemili köy enstitüsünü açacaklarının da altını çizen Sezer, “Bugünü Atatürk’ün koltuğunda oturanlar köy enstitüleri hayata geçirilmesi ve mücadele verilmedi. Türkiye’nin ilk köy enstitüsünü belkide biz açacağız. Bursa ve çocuklarımız her şeyin en iyisine layıktır diyerek bu projeyi hayata geçiriyoruz. Yeşil Bursa’nın betonlaşmış görüntüsünü bu enstitü ile sileceğiz. Çocuklarımız için Konaklama Odaları, Konferans Salonu, El İşleri Atölyesi, Kütüphane, oyun odaları gibi birçok imkan sunacağız. Tahmin ediyoruz ki ağustos ayında biter, eylülde ise törenle açarız” diyerek konuşmasını noktaladı.
Dr. Ezer'in konuşması ardından LÖSEV'in 25'inci yılına özel hazırlanan kısa film konuklara izletildi.
Canım Kardeşim Ders Evi öğrencilerinin ritim gösterisi ve gönüllü korosunun performanslarıyla misafirler unutulmaz anlar yaşadı.
Yorumlar
Kalan Karakter: