Şimşek, ekonomi politikalarının bu kavramlar etrafında şekilleneceğini ve Türkiye'nin 100. yılında her alanda başarıya ulaşmayı hedeflediğini ifade etti.
Şimşek, sürdürülebilir büyümenin refah ve kalkınma için önemli bir önkoşul olduğunu vurguladı. Sürdürülebilir büyümenin yatırımlar, istihdam artışı ve verimlilik artışıyla sağlandığını belirten Şimşek, bu noktada öngörülebilirliğin büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.
Para politikasının fiyat istikrarına odaklanması, maliye politikasının istikrarlı bir yapıya ve sürdürülebilir bütçe finansmanına yönelik olması, piyasa ekonomisi, serbest kambiyo rejimi ve dışa açık ekonomi ilkelerine dayalı politika çerçevesinin önemine değinen Şimşek, bu prensiplerin Türkiye'ye ciddi bir sermaye akışı sağlayacağını ve yatırımların finansmanını kolaylaştırarak Türk lirasının istikrar kazanmasını sağlayacağını belirtti.
Şimşek, "Paramızın istikrarlı ve güvenli olması, dolarizasyon belasından kurtulmak için en etkili çözümdür.
2002 yılından beri iktidarda olan hükümetlerimizin hükümet programlarındaki ekonomi politikalarında yer aldığı ve en son seçim beyannamemizde de ifade edildiği üzere ekonomi felsefemizin temeli; teşebbüs hürriyeti, piyasa ekonomisi, dışa açık serbest kambiyo rejimi, dalgalı kur sistemi ve enflasyon hedeflemesi modeli ilkeleri tarafından belirlenen çerçeveye dayanmaktadır. Bugün Merkez Bankası’nın aldığı kararı bu çerçevede değerlendirmek gerek" şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: