Her yıl Mart ayının 21'inde kutlanan Dünya Down Sendromu Günü, 2007 yılından bu yana düzenlenmeye devam ediyor. Down sendromuna neden olan 21'inci kromozomun üçlü tekrarını sembolize etmek için yılın 3'üncü ayı olan Mart ayının 21'inci günü ise özel olarak seçilmiştir.
Nilüfer Blediyesi'de 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü'nde yaptığı paylaşım ile farkındalığa katkıda bulundu.
Nilüfer Belediyesi paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Down sendromu, genetik bir farklılıktır. Down Sendromlu bireylerde 46 kromozom yerine 47 kromozom bulunur. Ortalama 800 doğumda 1 görülür. Hamilelik döneminde yapılan test ile bebeğin Down sendromlu olup olmadığı öğrenilebilir.
Coğrafya, ırk ve sosyo-ekonomik durumdan bağımsızdır. Down sendromlu bireylerin dış görünüşlerinde benzerlikler olmakla birlikte her bireyin kişisel özellikleri, karakteri birbirinden farklıdır. Fiziksel, zihinsel ve motor becerilerde yaşıtlarının gerisinde olabilir ve kardiyovasküler hastalıklar eşlik edebilir.
Down sendromlu kişiler; okula gidebilir, çalışabilir, oy kullanabilir, özsavunuculuk yapabilir ve toplumsal hayata daha pek çok şekilde katkı sağlayabilir. Bizler “Herkesin Sesi Hepimizin Nilüferi” için; özel gereksinimlere duyarlı, erişilebilir, kapsayıcı hizmetler üretiyoruz. Artı 1 farkla, hayatın her alanında bir arada…"
21 Mart #DünyaDownSendromuGünü
— Nilüfer Belediyesi (@NiluferBel) March 21, 2025
Down sendromu, genetik bir farklılıktır. Down Sendromlu bireylerde 46 kromozom yerine 47 kromozom bulunur.
Ortalama 800 doğumda 1 görülür. Hamilelik döneminde yapılan test ile bebeğin Down sendromlu olup olmadığı öğrenilebilir.
Coğrafya, ırk ve… pic.twitter.com/7tNvghZXm8
Yorumlar
Kalan Karakter: