Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hafta sonunda düzenlediği “Kağıttan mürekkebe mürekkepten şiire” etkinliği Misi Sanat Kahvesi ve Nilüfer Belediyesi Edebiyat Müzesi’nde gerçekleşti. Atölyeye katılanlar, kağıt yapım ustaları İnan Mayıs Aru ve Aysen Çoluk eğitmenliğinde kağıt ve mürekkep yapmanın inceliklerini öğrendi. Geri dönüşüm kağıtlarından ve bitki liflerinden kağıt, meşe tohumuyla da mürekkep yapmayı öğrenen atölye katılımcıları üretimleriyle Japon şiir sanatı Haiku yazmayı öğrendi.
Atölyeye katılanlar farklı bir deneyim yaşadı. Atölyeye gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten kağıt yapım ustası İnan Mayıs Aru, “Atölyemizde kendi kağıtlarımızı ürettik. Çeşitli bitkilerin liflerinden de kağıt yapmayı öğrettik. Yaptığımız kağıtların üzerine mürekkeple Japon şiir sanatı olan Haiku örnekleri yazıyoruz. Her türlü atık kağıt, büro atıkları, fotokopi atıkları, gazete kağıtları, eski kullanılmayan kitapları geri dönüştürüyoruz. Aynı zamanda lif kaynağı olan her türlü bitkilerden de kağıt yapabiliyoruz. Tabi geleneksel kağıt yapım teknikleri geri dönüşümden biraz farklı. Bu Atölyede onun da inceliklerini işliyoruz. Doğayla dünyayla nasıl uyumlu oluruz derdinden buralara geldik” ifadelerini kullandı.
Nilüfer’de ürettikleri kağıt ve mürekkeple ‘Haiku’ yazdılar
Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Kağıttan mürekkebe mürekkepten şiire” atölyesine katılanlar önce kağıt ve mürekkep yapmayı öğrendi, ardından da bu ürettiklerini kullanarak Japon şiir sanatı olan ‘Haiku’ yazarak farklı bir deneyim yaşadı.
Yayınlanma :
26.09.2022 12:31
Güncelleme :
26.09.2022 12:31


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: