Şanlıurfa, dünya tarihinin en eski izlerine ev sahipliği yaparak önemli bir bilimsel buluşmaya imza attı.
63 ÜLKEDEN BİLİM İNSANI ŞANLIURFA'DA BULUŞTU
4-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Dünya Neolitik Kongresi kapsamında 63 ülkeden bini aşkın bilim insanı Göbeklitepe ve Karahantepe’nin kadim mirasında buluştu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından kongreye ilişkin yaptığı açıklamada, "Binlerce yıllık tarihî ve kültürel zenginliğiyle Şanlıurfa, medeniyetin köklerine ışık tutan bir kültür hazinesi olarak insanları buluşturmaya devam edecek" dedi.
Bakan Ersoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Göbeklitepe ve Karahantepe gibi medeniyetin en eski izlerini taşıyan Şanlıurfa'mız ilk kez düzenlenen Dünya Neolitik Kongresi'ne ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadı. 4-8 Kasım tarihleri arasında 63 ülkeden bini aşkın bilim insanını ülkemizde ağırlayarak insanlık tarihine dair en eski bilgilere ışık tuttuk.
Kongrede sunulan 486 akademik kurumu temsil eden 687 bildiri ve 62 poster, dünyanın farklı coğrafyalarındaki Neolitik kültürlerin çeşitliliğini ve bu kültürlerin mirasımıza kattığı derin zenginliği ortaya koydu.
Türkiye ve dünya çapında Neolitik döneme ilişkin bilimsel çalışmalara katkı sağlayacak olan bu değerli buluşmayı mümkün kılan tüm katılımcılara, katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.
Binlerce yıllık tarihî ve kültürel zenginliğiyle Şanlıurfa, medeniyetin köklerine ışık tutan bir kültür hazinesi olarak insanları buluşturmaya devam edecek"
Göbeklitepe ve Karahantepe gibi medeniyetin en eski izlerini taşıyan Şanlıurfa'mız ilk kez düzenlenen Dünya Neolitik Kongresi'ne ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadı.
Yorumlar
Kalan Karakter: