TÜBİTAK-TEYDEB tarafından desteklenen, koordinatörlüğünü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında özel sektörün yeşil dönüşüme yönelik ürün veya süreç geliştirme faaliyetleri amacıyla hayata geçirilen 1801 kodlu Sanayi Ar-Ge Projeleri İçin Geri Ödemeli ve Hibe Destek Programı kapsamında 1833 kodlu SAYEM Yeşil Dönüşüm programının yeni çağrısı 16.04.2025 itibari ile açıldı.
SON BAŞVURU 16 HAZİRAN 2025
Başvurular 16.06.2025 tarihinde kadar alınacak. Bu çağrı kapsamında, özel sektör, üniversite ve kamu iş birliğiyle yenilik platformları oluşturularak, ülkenin yeşil büyümesine katkı sağlayacak katma değeri yüksek ürün veya ürün grubu geliştirilmesi için bir teknoloji ekosistemi olan Sanayiye Yönelik Ar-Ge ve Yenilik Ağları desteklenecek.
ÜRÜNLEŞTİRME PROGRAMLARINA DESTEK
Özel sektör öncülüğünde, üniversite ve kamu iş birliğiyle ihtisaslaşmış bir Ar-Ge ve Yenilik Platformunun oluşturulması, bu platform aracılığıyla Ürünleştirme Yol Haritalarının (ÜYH) oluşturulması ve bu Ürünleştirme Yol Haritaları çerçevesinde yeşil dönüşüme yönelik ürün veya ürün grubu geliştirilmesine yönelik Ürünleştirme Programları'na (ÜPG) destek sağlanacak.
Çağrıya platform yapısındaki konsorsiyum başvuruları alınacaktır. Platform yürütücüsü olmak için gerekli koşullar TÜBİTAK internet sitesinde çağrı duyurusunda belirtilmiş durumda.
PROGRAM ÖNERİSİ İÇİN ÜST LİMİT 300 MİLYON TL
Program süresi 36 ay olurken, platform başına program önerisi için üst limit 300 milyon TL olarak belirlendi. Platformda yer alacak olan özel sektör kuruluşları hibe ve geri ödemeli olarak, üniversiteler ve araştırma kurumları yüzde 100 hibe olarak destek alabilecek.
BÜTÇE LİMİTLERİ AÇIKLANDI
Platformda yer alacak kuruluşlar için bütçe üst limiti KOBİ’ler için 15 milyon TL, büyük ölçekli kuruluşlar için 60 milyon TL, üniversiteler ve araştırma kurumları için 10 milyon TL olarak açıklandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: