Muratpaşa Belediyesi, iklim krizine dikkat çekmek için başlattığı '+0.5 Akdeniz’in Geleceği' çalıştayının üçüncüsünü ‘Yeşile Dönmek’ temasıyla 23-24 Kasım’da topluyor. Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde düzenlenecek çalıştay, iki gün, iki oturumda gerçekleşecek. Tekelioğlu’nun son çalışması 'Geleceğimiz İçin Üretmeye Değer' belgeseli ise 24 Kasım Cuma günü saat 19.30’da Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gösterilecek. Geleceğin en büyük sorunlarından birinin gıdaya ulaşımda sıkıntının olacağını dile getiren Tekelioğlu, Antalya seyircisiyle buluşacak belgeselinde yanlış tarım politikalarıyla toprağın nefessiz kaldığına, su havzalarının kirlendiğine ve Türkiye’de göz ardı edilen çevre sorunlarına dikkat çekti.
Tekelioğlu, iklim değişikliği yüzünden Türkiye’nin yüzde 23’ünün yüksek çölleşme riski altında olduğunu belirterek şunları söyledi: “Modern tarım toprağımızı yordu, hasta etti. Topraklarımız alarm veriyor. Organik madde miktarı çok düşük. Böyle giderse gelecek nesiller gıdaya erişemeyecek. İşte tüm bu kaygılarla, harekete geçip, taşın altını elini koyan insanlarla konuşmak için yola çıktım. Belgeselimiz, her yaştan insana, topluma, STK’lara, karar vericilere, ‘Çok geç olmadan sen de artık geleceğin için bir şey yap’ diyor. Benim için belgeselimizi değerli kılan bir başka nokta ise, babamın da taşın altına elini koyanlar bilim insanlarından biri olarak belgeselimizde yer alması. Bu film insanoğluna bir uyarı”
Tekelioğlu, son belgeseliyle çalıştayda
Muratpaşa Belediyesinin ‘Yeşile Dönmek’ temasıyla düzenleyeceği çevre çalıştayında, gazeteci ve belgesel yönetmeni Tuluhan Tekelioğlu’nun son çalışması 'Geleceğimiz İçin Üretmeye Değer', Antalya seyircisiyle buluşacak.
Yayınlanma :
14.11.2023 12:32
Güncelleme :
14.11.2023 12:35


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: