Kızılay’ın Kurban ibadetine yönelik yurt içi ve yurt dışı olmak üzere vekalaten bağışları kabul ettiğini söyleyen Dr. Murat Tutanç, yurt içindeki kurbanlığın 11.750 lira, yurt dışında gerçekleştirilen kurban ibadetinin ise 4. 300 lira olduğunu ifade etti.
Dr. Tutanç yurt dışındaki kurbanlıkların daha ucuz olma sebebini şöyle açıkladı:
“Özellikle ihtiyaç sahibi olan Afrika, Pakistan, Afganistan gibi ülkelerde hayvanlar çok ucuz olduğu için yurt dışı hisse bedelleri her kurulda olduğu gibi Kızılay’da da düşük oluyor. Kızılay’ın şöyle bir avantajı da oluyor. Kurbanlıklar haftalar öncesinden pazarlığı yapılıp satın alındıkları için biraz daha hesaplı alınıyor.”
Kızılay’a kurban bağışı yapmak isteyenler nasıl bir yol izlemeli?
Dr. Tutanç, Kızılay’a kurban bağışı yapmak isteyenler için de şu bilgilendirmelerde bulundu:
“Bursa Kızılay şubesine ulaşan vatandaşlar kurban vekaletini rahatlıkla verebilir. Telefonla ulaşarak bağış yapmak ve makbuz istediklerini söyleyen vatandaşlarımızın evine ekip gönderiyoruz. Makbuzu kesip, kendilerine veriyoruz. İnternet üzerinden yapmak isteyen vatandaşlar bursakizilayorg.tr üzerinden girdiklerinde kurban bannerımız çıkıyor. Oradan kredi kartı yoluyla bağışlarını gerçekleştirebilirler.”
Şu an Ulucami ve heykeldeki kan alma noktası olmak üzere iki ayrı şekilde stant kurulduğunu ifade eden Tutanç, buralarda da bağış kabul ettiklerini söyleyerek hem nakit, hem de kredi kartı ile ödemenin geçerli olduğunu belirtti.
“Vekaleti internet üzerinden veren vatandaşların, kurbanın kimin adına kesilmesini istiyorlarsa mutlaka belirtmeleri gerekiyor” şeklinde konuşan Tutanç, yurt içi ya da yurt dışı olarak tercihleri ne olacaksa onu da belirtmeyi unutmamaları gerektiğini hatırlattı.
“YARDIMLARIN FİLİSTİN’E ULAŞMASI REFAH KAPISININ AÇILMASINA BAĞLI!”
Kızılay’ın uluslararası anlaşmalarının olduğunu ve legal yoldan bu anlaşmalara bağlı kalarak yardımlarını gerçekleştirdiğini aktaran Tutanç, Mısır Kızılayı’ı ile Türk Kızılay’ının işbirliği protokolünü imzaladığını ifade etti.
Mısır Kızılay’ı ile birlikte REFAH sınır kapısının yanında birimler kurulduğunu belirten Tutanç, REFAH kapısı açılırsa ve İsrail devleti buna izin verirse yardımların Gazze’ye ulaşabileceğini söyledi.
Filistin’de kurban kesmenin şu anda mümkün olmadığını söyleyden Dr. Tutanç, kurban etlerinin oraya konserve şeklinde yollanacağını ifade etti.
KAN BAĞIŞI ACİL DEĞİL, SÜREKLİ BİR İHTİYAÇTIR…
Geçtiğimiz aylarda azalan kan stokları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Murat Tutanç, kan bağışının Kızılay’a değil hastalara yapıldığını hatırlattı. Kızılay’ın bu noktada sadece aracı görevi üstlendiğini ifade eden Tutanç sözlerine şöyle devam etti:
“Depremin ardından ihtiyaç duyulan kandan kat kat fazla miktarda bağış geldi. O bağışlar hastalara ulaştırıldı. Vatandaşımız acil durumda, acil yardım yapmış oldu. Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğu, ameliyatların sürekli devam ettiği, kan hastalıklarının ve kayıplarının sürekli olduğu hastalıklarımız var. Kan eksiği olduğu zaman hastaneler kan bankalarından, Kızılay’dan kan talep ediyor ve istenilen bu kan hastanelere gönderiliyor. Kan, üretilebilen bir madde değil. Tek kaynağı insanda olan o kanın alınıp hastalara verilmek zorunda… ”
Dr. Tutanç son olarak kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunun unutulmaması gerektiğini hatırlatarak kan verebilmesi mümkün olan insanları, kan bağışı yapmaya davet etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: