Fuarın bu seneki açılışı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, AK Parti İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan, Ümraniye Kaymakamı Yüksel Çelik, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.
DR. NAZİF YILMAZ: KİTAP FUARLARI YAZARLARLA ÖĞRENCİLERİMİZİN BULUŞTUĞU BİR MEVSİM
Fuarın açılışında konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, “Kitap fuarları yazarlarla öğrencilerimizin buluştuğu bir mevsimdir. Aslında satırların sahibinin sadırlara o satırlardaki bilgi ve hikmeti aktardığı, yüz yüze, gönül gönüle hasbihal ettiği mevsimler. Kitap fuarının konumu sadece birkaç ilçe için değil, tüm Anadolu yakasının rahatlıkla gelip kitaplarla buluşabileceği bir mekan. Ben de çeşitli zamanlarda ziyaret ederek buradaki güzellikleri yaşayan bir insanım. Bu güzel fuar için Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ı tebrik ediyorum” dedi.
DR. SERDAR ÇAM: DOLU DOLU, ÇOK BAŞARILI BİR FUARLA KARŞI KARŞIYAYIZ
Açılışta fuara ilişkin düşüncelerini paylaşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, “Hemen hemen bütün stantları ziyaret etme fırsatı bulduk. Dolu dolu, çok başarılı, büyük bir heyecanla ziyaret edilen bir fuarla karşı karşıyayız. Kültür dünyamız giderek genişliyor. Pek çok alanda büyük hizmetler yapılıyor. Altyapısıyla birlikte insanın ruh alemine ve fikir dünyasına ihtiyacı olan eserlerin ortaya çıkmasına vesile olan bu etkinlikte, Ümraniye belediye başkanımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Gerçekten çok mutlu oldum. Sadece İstanbul'dan değil, pek çok şehirden bu fuara gelinmeli. Dolu dolu, güzel bir fuar olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İSMET YILDIRIM: KİTAP, İNSANIN KAYBOLMUŞ BİR HAZİNESİ GİBİDİR
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da kitap okuma alışkanlığının önemine dikkat çekti. Yıldırım şunları söyledi:
“Kitap fuarımız çok güzel. İnsanlar güzel, Ümraniye’de kitap fuarı bir başka. Hakikaten 128 bin öğrencinin okuduğu Ümraniye’de, ilk, ortaokul ve lise çağındaki gençlerimiz için bu kitap fuarı bir ilaç oluyor. Üniversiteleri saymıyorum; onları da eklersek sayı 135 binleri bulur. Ayrıca okuryazar bir sürü komşularımız yaşıyor. Onlar da bu fuardan çok istifade ediyor. Kitap, insanın yetiminin yitik malı gibidir. Her zaman başucunda olması gereken bir nesnedir. Çünkü ilk emir ‘Oku’. Ölene kadar okuyacağız. Haftada bir kitap okuyamıyorsanız, 15 günde bir okuyun. O da olmuyorsa, kendinize ayda bir kitap bitirme hedefi koyun. Beynimize aldığımız bu güzel eserleri hayatımıza aktarmalıyız. Okuyan insanla okumayan insan bir değildir. Cenab-ı Hak Kur’an’da, ‘Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?’ diyor. Bu nedenle kitapları yazan yazarlarımıza, yayınevlerine ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ümraniye, kitapla bir başka diyorum.”
Yorumlar
Kalan Karakter: