Nur Hasan /Nöbetçi Gazete
Sanat eserleri, koleksiyonluklar, oyun içi ögeler ve benzeri dijital varlıklar benzersiz tokenlere (NFT) dönüştürülebilir. NFT oluşturmak nispeten basit ve erişilebilir bir süreçtir. Blockchain teknolojisini ve kripto ekosistemini bilmek, NFT'lerdeki ücretleri ve fiyatlandırmaları kavramak için çok önemlidir.
İnternet erişimi olan herkes, blockchain teknolojisinin açık, merkeziyetsiz ve erişilebilir olması sayesinde NFT oluşturabilir.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde Özel bir Diş kliniğinde tekniker olarak çalışan Hasan Ak, ilgi alanı olanı müziği ileri bir seviyeye taşımak için harekete geçti.
Nöbetçi Gazete’ye yaptığı açıklamalarda NFT alanında çalışmaları olduğu görülen Ak, konuyla ilgili, “NFT üretilen dijital varlıklardır. Bu görseller dijital platformlarda blockzincir teknolojisi ile yayınlanıp, satılıyor. Bu platformunda oyun karakterleri, müzik ve özgün tasarımlar satışa sunulabilir “ dedi.
ÜRÜNLER KRİPTO PARA İLE SATILABİLİR
NFT platformunda üretilen materyallerin kripto para ile satılabileceğini söyleyen genç içerik üreticisi, ilgi alanı olan müzik için görsel tasarımlar da yaptığını ve, ”Bir işte yeniyseniz ve fikriniz yoksa o alana ait üretilen ürünleri ve katedilmiş yolları analiz ederek özgün ürünler çıkarabilirsin düşüncesi ile hareket ederek ürünlerimi tasarlamaya başladım” ifadelerini kullandı.
“BİR KERE BAŞARDIYSAM BİR DAHA YAPARIM”
Görsel tasarımlarını ve müziklerini paylaşabilecek bir fırsat platformu olarak üretim yaptığını belirten müzisyen, yaptığı çalışmaları sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığını, bazı eserlerine güzel tepkiler alırken bazılarına ise hiç tepki verilmediğini kaydederek, “Bir kez başardıysam yine başarırım. Hiç moral bozmadan her gün belirli saatlerde çalışmalar yaptım ve nitekim geçen ay ilk NFT’mi sattım. Bu alandaki insanlarla görüştüm fikir alışverişi yaptım ve hala çalışmalarıma devam ediyorum. Kararlılığımdan vazgeçmek ve ye demoralize olmaya hiç niyetim olmadı” şeklinde konuştu.
YAPAY ZEKADAN DESTEK ALINABİLİR
Bursalı genç içerik üreticisi, bu yola girmek isteyenler için, öncelikle tokenler (NFT) hakkında araştırma yapılmasını ve daha sonra insanların kendilerine uygun bir NFT platformu bulup buradan fikirlerini oluşturmalarının daha sağlıklı bir yol olacağını belirtti. İlk etapta 10 ila 12 parça üretimi yaparak bu alana girilebileceğinin altını çizen Hasan Ak, “Son dönemlerde yapay zekanın revaçta olması da koleksiyon alıcılarını korkutuyor. Yapay zekaya görsel tasarım yapıp koymalarını tavsiye etmem. Yapay zekadan destek alınabilir ama onun üzerine çalışıp özgünce kendi eserlerini yapmalarını bu eserleri yüklerken hikayesini yazmalarını tavsiye ederim” dedi.
DOLANDIRICILARA DİKKAT
Genç teknisyen, hemen hemen her ilgi alanına uygun platformun bulunduğu NFT piyasasında tasarıma yatkınlığı olmayan kişilerin müzik ve fotoğraf alanında da ürün sunabileceklerini ifade ederken, üreticilerin ürünlerini koydukları zaman 7 Ethereum gibi komik rakamlara çalışmalarını satın almak istediklerini söyleyen insanlara inanmamaları gerektiğini de açıkladı.
“BU BİR KAZANIMDIR”
Sanata yönelimin psikolojik olarak insana huzur verdiğini, insanların üretim yapmaya ve sanat konuşmaya devam edip içlerindeki sanatçıyı hangi alana uygunsa o alanda eğitmesi gerektiğini altını çizen Hasan Ak, “İnsanlar bugün yaptığı çalışmaları NFT platformunda satamıyorum diye üzülmemeliler. Bu bir kazanımdır. İnsanoğlunun düşünce yapısı çok derin ve nereden ne şekilde bir mahsül çıkartacağı belli olmuyor” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: