Sohbet kilidi özelliğini etkinleştirmek için, ilgili sohbetin sohbet bilgisi bölümüne gidin ve "Sohbet kilidi" seçeneğini açın. Daha sonra, cihazınızın parolası, Face ID veya parmak izi gibi bir kimlik doğrulama yöntemi kullanarak sohbetinizin kilidini açmanız gerekecektir.
Kilitli sohbetler, diğer sohbetlerinizden ayrı olarak "Kilitlenmiş sohbetler" adlı bir klasörde tutulur. Bu sohbetlerde bildirim içeriği ve kişi gizlenir. Bildirim, WhatsApp: 1 yeni mesaj şeklinde görünür.
Sohbet kilidi, medyaların gizli tutulmasına da yardımcı olur. Bu nedenle, medyaları telefonunuzun galerisine kaydetmek istiyorsanız bu özelliği kapatmanız gerekir.
Grup sohbetlerini ve sessize alınmış sohbetleri de kilitleyebilirsiniz.
Aramalar kilitlenmez. Kilitlenmiş sohbetlerdeki kişi veya gruplardan gelen aramalar görünmeye devam eder.
Sohbetler, yalnızca sohbet kilidini etkinleştirdiğiniz telefonda kilitlenir. Masaüstü bilgisayar gibi WhatsApp'a bağlı başka cihazlarınız varsa bu bağlı cihazlardaki sohbetler kilitlenmez.
WhatsApp'ta yedekleme ve geri yükleme özelliğini kullanarak sohbetlerinizi yeni bir telefona geri yüklediğinizde, önceden kilitlenmiş sohbetleriniz kilitli kalmaya devam eder. Kilitlenmiş sohbetlerinize erişmek için öncelikle cihaz kimlik doğrulama yöntemini (parmak izi veya Face ID) ayarlamanız gerekir.
Sohbet kilidini etkinleştirdiğinizde, sohbet ettiğiniz kişi, sohbeti kilitlediğinizi göremez.
Arşivlenmiş bir sohbeti kilitlemek istiyorsanız, söz konusu sohbeti önce arşivden çıkarıp sonra kilitlemeniz gerekir.
Yorumlar
Kalan Karakter: