Seçil Semiz Özcan / Nöbetçi Gazete
Yıldırım Belediyesi, kurduğu kadın kooperatifleri ile kadınların ekonomik hayattaki rolüne destek sağlamaya devam ediyor.
Türk edebiyatının önemli isimlerinden Reşat Nuri Güntekin'in yazdığı Çalıkuşu romanının karakteri Feride'nin öğretmenlik yaptığı yer olarak bilinen Zeyniler'de, kadın gazetecilerle bir araya gelen Başkan Oktay Yılmaz, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, güçlü toplumun güçlü kadınlarla oluşturulabileceği mesajını verdi.
"16 bin civarında kadın istihdamına destek olduk”
Kadın emeğinin değdiği her şeyin güzelleştiğini söyleyen Başkan Yılmaz, yeni dönemde de kooperatiflere destek olmaya devam edeceklerini belirtti.
Şimdiye kadar 16 bin civarında kadın istihdamına destek olduklarını dile getiren Başkan Yılmaz, engelli bireylerin de istihdama katkı sağlamalarına yardımcı olduklarını aktardı.
En çok kooperatife sahip olan belediye olduklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:
"Kadın girişimciliğini desteklemek, kadınları istihdama kazandırmak ve ekonomik potansiyellerini değere dönüştürmek amacıyla kadın kooperatiflerinin kurulmasına öncülük edip destek veriyoruz. Tarımsal 4, ticari 8 olmak üzere toplamda 12 adet kadın kooperatifini hizmete açtık; hedefimiz bu sayıyı 14’e çıkarmak.”
"Yıldırım'a sosyal inovasyon ve girişimcilik merkezi kazandırdık"
İlçeye kazandırılan sosyal inovasyon ve girişimcilik merkezinde 18-35 yaş arası vatandaşlara mesleki ve teknik eğitimler vererek istihdama katkı sağladıklarını aktaran Başkan Yılmaz, 2020 yılından bu yana 4 bin öğrencinin mesleki ve teknik eğitim aldığını söyledi.
Başkan Yılmaz, Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’ndeki atölyelerde 5 ana branşta 44 modülde kursiyerlere eğitim verilmektedir. Bunlar, Muhasebe ve Lojistik Kursları (iş ve sosyal hayatta iletişim, muhasebe, lojistik yönetimi) Bilgisayar Destekli Kalıp Hazırlama (düz dikiş makine kullanımı, giyim dikim kursları) Tekstil Kursları (dokuma ve hazır giyim kursları); Tarım Uygulamaları Kursları (tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, arıcılık, mantar yetiştiriciliği, organik tarım kursu) Teknik Eğitim Kursları (vektörel grafik tasarım, bilgisayar destekli tasarım) şeklindedir diyerek ifade etti.
"KADIN EMEĞİ, GELİRE DÖNÜŞECEK"
Yeni dönemde Hacıseyfettin Mahallesi’nde restore edilen konağı Osmanlı Sanat Merkezi'ne dönüştüreceklerini dile getiren Başkan Yılmaz, burada kaligrafi, hat, minyatür, tezhip ve karakalem eğitimlerinin verileceğini belirtti.
İl Kültür Turizm Müdürlüğü iş birliği ile İncirli Kültür Merkezi’ni Yıldırım Zanaat Merkezi’ne dönüştürdüklerini söyleyen Yılmaz, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını burada yaşatacaklarını ve kadınların ürettiği eserleri satışa sunacaklarını dile getirdi.
Etkinlikte Bursa’nın coğrafi işaretli ürünü olan Zeyniler Hınkalı gazetecilere ikram edilirken, programın sonunda günün anlam ve önemine binaen hatıra fotoğrafı çektirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: