Domuz Gribi, Kuş Gribi, Covid- 19, Maymun Çiçeği derken...
Şimdi de Batı Nil Virüsü ile başımız milletçe dertte...
Ülkemizde bu tür vaka sayılarının kaç olduğu ise henüz bilinmemekte...
Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Kadir Binbaş, “Bilinmemekte! Çünkü Sağlık Bakanlığı bu konu ile ilgili açıklayıcı ve net bilgi vermemekte” diyor...
Pekii...
“Ya ilimizde durum nedir?” diye sorduğumuzda...
Başkan Dr. Binbaş, 3’ünün Uludağ Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olmak üzere yaklaşık 6 kişinin Batı Nil Virüsü şüphesiyle tedavi altında olduğunu söylüyor.
Pekii...
“Maymun Çiçeği, Batı Nil Virüsü ile ilgili yetkili kurumlarımız nasıl tedbir alıyor?”
Mesela belediyelerimiz...
Mesela İl Sağlık Müdürlüğümüz...
Vatandaşlar, hekimler konu hakkında bilgilendiriliyor mu?
Hangi tedbirler alınıyor?
Bu hastalıklarla mücadele etmek için halkın da katkısı gerekmiyor mu?
***
Evet, Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Kadir Binbaş, söz konusu hastaların kanlarının alındığını ve tahlil için Ankara’ya gönderildiğini ifade etti.
Sinek ısırığı ve gribal semptomlarla başvuran hasta sayılarında artış olduğuna da dikkat çeken başkan Dr. Binbaş Sağlık Bakanlığı'nın yeterli ve açıklayıcı bilgi vermekten kaçındığını ifade etti.
Başkan Dr. Binbaş bakın neler anlattı:
“Batı Nil Virüsü kuşlardan sineklere, oradan da insanlara bulaşan bir virüs. İnsandan insana direkt ya da temasla geçmiyor. Kan ve kan ürünleri ve cinsel temasla bulaşıyor. Ancak bu konu ile ilgili vatandaşların Sağlık Bakanlığı tarafından mutlaka ve mutlaka bilgilendirilmesi şart. Belki panik veya endişe yaratmamak için böyle bir yol izlenmeye çalışılıyor ama doğru değil. Çünkü insanlarda nörolojik hastalıklara ve ölümlere neden olabilir. Ve Bursa’da gözükmeye, ciddi bir sorun olmaya başladı. Bir şeyleri saklamak yerine, tedbir alınması gerekiyor...”
***
Batı Nil Virüsü, Maymun Çiçeği'ni oturtup ağlatır...
Bazı uzman hekimlerle hangi virüsün daha tehlikeli, belirtileri ve tedavisinin ne olduğunu konuşurken...
Bir uzman hekim “Batı Nil Virüsü, Maymun Çiçeği'ni oturtup ağlatır” şeklinde espri yapınca gülmeye başladık...
“Hiç gülmeyin doğru söylüyorum...” dedi ve şunları ekledi:
“Maymun Çiçeği hastalığının semptomları daha sakin ve ölümcül olma riski daha düşük. Ancak Batı Nil Virüsü hastalığının daha ciddi semptomları var. Nörolojik şikayetleri daha sıkıntılı, ölüm riski oranı da oldukça yüksek. O nedenle Maymun Çiçeği Batı Nil Virüsü yanında daha az riskli. Yani Batı Nil Virüsü, Maymun Çiçeği'ni oturtup ağlatır. Batı Nil Virüsü hastalığı sivrisineklerden bulaştığı için yazın ve sonbaharın ilk zamanlarında çok görülüyor. Sivrisineklerle mücadele edersek kendimizi de bu hastalıktan korumuş oluruz. İlgililerin konuya mutlaka el atması lazım...”
Yetkilileri göreve davet ediyoruz.
Buyurun...
Yorumlar 12
Kalan Karakter: