Yıllardır takip ettiğim, az buçuk kafamda neler yazabileceğini kurguladığım, kitaplarını seri şekilde okuduğum yazarlardan biri.
Sınırları aşmış, sıkışmışlığın dışına çıkmış biri.
Yazı dilini çok sevdiğim bir yazarla tanıştıracağım bugün sizleri.
Nermin Yıldırım…
İlk kitabı “Unutma Beni Apartmanı” 2011’de yayınlandı.
Terk etmeye ve edilmeye, köksüzlüğe dair sarsıcı bir hikâye.
Annesinin sesini ilk kez kırk üç yaşında telefonda duyan bir kadının hikâyesi bu. Sırlarla dolu bir geçmişin peşinde kendi yaşamını sorgulayan, tarihin başlangıcını doğumlarla değil ölümlerle belirleyen Süreyya’nın öyküsü.
Nermin Yıldırım, cesurca bir yaklaşımla aile kavramını masaya yatırırken, aşkı, insan ilişkilerini, toplumsal çalkantıların bireylerin iç dünyalarında yarattığı kopuşları ve yabancılaşmayı keskin bir gözlem gücüyle aktarıyor.
Türkiye’nin yarım yüzyıllık tarihine mercek tutan “Unutma Beni Apartmanı” kişisel ve toplumsal bellek ekseninde zekice kurgulanmış, etkileyici bir roman.
Tam bu romanın tadı damağımda kalmıştı ki Nermin Yıldırım’dan arayı açmadan ikinci kitap geldi.
“Rüyalar Anlatılmaz” 2012
Rüyalar, gerçekler, sırlar ve suskun kalmışlar üzerine sarsıcı bir roman.
Kaybolan kocasını bulmak üzere İstanbul’a gelen Pilar, yabancı bir şehirde, tanımadığı insanların arasında onun izini sürmeye başlar. Ancak kocası Eyüp’ün ardında bıraktığı rüya defterindeki işaretler, zamanla Pilar’ı kâbusla gerçeğin birbirine karıştığı bambaşka bir hikâyenin içine taşır. Artık gizli kalmış ne varsa, hepsinin ortaya dökülmesinin zamanıdır.
Kitabın son 50 sayfası, okudukça insanın içini kavuran satırlar.
Ve kitap bitince kapağına uzun süre bakarken buluyorsunuz kendinizi.
Hazırlıklı olun.
“Saklı Bahçeler Haritası” 2013
Bir yayınevinin genel yayın yönetmeni olan Rıdvan bir sabah masasında elli üç yıl önce yazılmış iki mektup bulur. Başta mektupların yanlışlık sonucu masasına bırakıldığını düşünerek bunun üzerinde durmaz.
Ancak mektuplar en umulmadık zamanlarda gelmeye devam eder. İki kız kardeşin birbirlerine yazdıkları mektupları kendisine kimin, ne amaçla gönderdiğini bulmaya çalışan Rıdvan bir yandan da mektuplardaki, geçmişten günümüze uzanan gizemi çözmeye çalışır.
Nermin Yıldırım aynı dönemde, ayrı coğrafyalarda yaşamış iki kadının ortak kaderini yaklaşık otuz yıllık bir zaman dilimine yayarak yakın tarihe ayna tutuyor.
Unutma Dersleri 2015
Dokunmadan 2017
Misafir 2018
Ev 2020
Bavula Sığmayan 2022 yazarın diğer kitapları.
Tahmin edin benim favorim hangisi?
Yorumlara bekliyorum cevapları.
Yorumlar
Kalan Karakter: