Dün, Yıldırım Belediyesi’ nin daveti üzerine yerel basının gazetecileri olarak Zeyniler Köyü’ndeydik.
Program davetinde ‘kadın gazeteciler’ vurgusu yapıldığı için, organizasyona sadece kadın gazeteciler katılabildi!
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz bu buluşmada son beş yılını kısaca özetledi ve önümüzdeki dönemde de neler yapılacağı hakkında ön bilgilendirmelerde bulundu.
Yıldırımlıların 31 Mart 2024 seçimlerinde bir kez daha şans verdiği Oktay Yılmaz, en çok kooperatife sahip yerel belediye olduklarını da vurguladı toplantıda.
Bursa’da özellikle kütüphane ve spor faaliyetleri ile öne çıktıklarını ifade ederek, bu konuda örnek belediye olduklarının da altını çizdi bir kez daha.
Beş belediye başkan yardımcısından, sadece bir tanesinin kadın olduğu Yıldırım Belediyesi’ nde, kadın emeğine çok değer verdiğine dikkat çekti Oktay Yılmaz…
“2019 yılından bu yana toplam 16 bin KADINIMIZI istihdama kazandırdık” şeklinde de rakamsal açıklama yaptı.
“KADINLARIMIZ” kelimesine özellikle vurgu yaptım.
Çünkü…
Her fırsatta söylüyoruz ve ne yazık ki anlaşılmamaya devam ediyoruz.
Kadınlardan bahsederken iyelik eki kullanılmaz.
Zira iyelik eki aitlik belirtir. Her kadın bir bireydir
ve kimseye ait değildir.
Söz konusu hizmet erkeklere yönelik olsaydı, sayın başkan “ERKEKLERİMİZ” yerine elbette ki vatandaş kelimesini tercih edecekti.
Benzer hataya Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de düşüyor. Hatta bu konuyla ilgili Koza Kadın Derneği yöneticileri, Şadi Başkanı uyarıp bilgilendirse de, görünen o ki, söz konusu kadınlar olunca, birçok mesele kulak ardı ediliyor.
Bir kez daha yineleyelim.
Mecliste de zaman zaman tartışmalara sebep olan “KADINLARIMIZ” kelimesi siyasetçilerin lügatından artık çıksın, kadınlar hakkında yapılan açıklamalarda, aitlik belirten ekler kullanılmasın!
Yerel yöneticilerin basın danışmanları da eşitlik kriterini sarsmayan metinler hazırlasın.
Yorumlar
Kalan Karakter: