İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı zorlu bir sürecin ardından 3.cü Olağan Kongresi’ni kazasız belasız gerçekleştirdi.
Zaten kazananı günler öncesinden yüzde 90 belli olan bir kongreydi.
Ama yine de son dakika bir şey olur mu, bir şeyler değişir mi diye merak içerisindeydik elbette…
Nihayetinde beklenen oldu ve Dr. Mehmet Hasanoğlu 563 delegenin oy kullandığı kongrede 387 delegenin oyunu alarak İl Başkanı seçildi.
Rakibi Yüksel Ceylan ise 176 oy aldı…
Peki ama 98 delege neden oy kullanmadı?
661 delegenin tamamının oy kullanması gerekirdi…
5 veya 10 delege olsa göze batmaz da neredeyse 100 delege oy vermeye gelmedi. Ya da geldi ama konuşmalardan sıkılıp gitti…
İki ihtimalde de delege seçiminde doğru kararlar verilmediği anlaşılıyor!..
Gelmeme sebeplerine gelince…
Ya gerçekten kazananın baştan belli olduğu kongreye gitmek istemediler, ya da kendi oylarının sonucu değiştirmeyeceğini düşünerek gelmek istemediler.
Her iki düşünce de bahane olmamalı…
***
Gelelim salonda yaşananlara…
Açılışı İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu yaptı. Dervişoğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in de bu kongre sebebiyle Bursa’ya geleceğini ancak Ankara’daki kongre tarihinin değişmesinden dolayı katılmadığını dile getirerek Akşener’in Bursalılara selamını iletti.
Perde arkasında ise Genel Başkan Akşener’in Ankara’daki İl Başkanlığı tartışması nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını bu nedenle orada kalması gerektiğini biliyoruz…
***
Bu saatten sonra artık ‘eski’ sıfatıyla anacağımız İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, uzun bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye’nin genel durumunu anlatan bir konuşmanın ardından uzun bir de teşekkür listesini sundu… Ve son olarak da “Görevimi seçilecek olan arkadaşa ve onun çalışma arkadaşlarına bırakacağım. Her zaman teşkilatım yanında ve emrinde olacağım. Ülkeme partime hizmet etmeye devam edeceğim. Varsa hakkım ben helal ediyorum varsa hakkınız sizlerde helal edin” diyerek konuşmasını bitirdi.
***
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan yaptığı konuşmada iki adaya da başarılar diledi. Önemli olanın seçim sonucu olmadığını ifade ederek, birlik ve beraberliğin önemini dile getirdi. Bursa’nın ılımlı siyasetçisi Erozan’ın birleştirici konuşması heyecan yaratmasa da takdir görmeyi hak etti.
***
Merkez Disiplin Kurulu Başkanvekili Şeyda Şahin ise tüm konuşmasını cinayete kurban giden ve 30 gündür tetikçisi bulunamayan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in şehit edilmesi üzerine kurdu…
Ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitinginde açılmasına izin verilmeyen Sinan Ateş yazan siyah atkıyı açtı…
***
Velhasıl…
Sıra günün assolistlerine geldi.
İlk olarak kürsüye İl Başkan Adayı Yüksel Ceylan çıktı…
Salona hitap ettiği konuşma baştan sona yüksek perdeden sürdü…
Temposunu hiç kaybetmeyen Yüksel Ceylan, konuşmasında yapacağı projeleri anlattı.
Tek tek sıraladı yapacağı birçok şeyi…
Biraz da uzun tuttu konuşmasını.
***
Son olarak kürsü kazanması kesin gözüyle bakılan Dr. Mehmet Hasanoğlu’na geldi.
Henüz 2 gün önce Nöbetçi Gazete’ye ziyarete geldiğinde, kazanacağına kesin gözüyle bakmıyordu. ‘Her şey sandıkta belli olur’ diyordu.
Her zaman söylerim… Tek bir konuşma, tek bir kulis her şeyi değiştirir. Sandıklar açıklanana kadar kimse kesin bir şey söyleyemez.
Dr. Hasanoğlu, kürsüde 12 dakika kadar konuştu.
Konuşmasında daha çok İl Başkanı olmuş havası vardı…
Yapacaklarını anlatmak yerine İYİ Parti’nin iktidara gittiğini anlattı.
Konuşma yaparken oldukça heyecanlıydı, sesi titriyordu, dili sürçüyordu…
Başarılı bir konuşma mıydı?
Yüksel Ceylan’nın ki kadar değildi.
Etkili miydi?
Evet!..
Dr. Mehmet Hasanoğlu’na neden böyle bir konuşma yaptığını sorduğumda ise bana şu cevabı verdi:
“17 ilçeyi gezdim. Her birinde de projelerimi anlattım, yapacaklarımızın planlarını ve takvimlerini gösterdim. Bunları anlatmak için bugünü beklemedim. Oradaki tüm delegeler benim ne yapacağımı biliyordu zaten. Bu nedenle hem uzatmak hem de daha etkili olacağını düşündüğüm için konuşmamı bu şekilde hazırladım.”
***
Burada bir parantez açmak istiyorum… İYİ Parti’nin hemen hemen tüm konuşmacıları sözlerini “Ne mutlu Türk’üm diyene!” cümlesiyle bitirdi. Parantezi kapatalım.
Bu parantezin önemi sağın en güçlü partisi olma yolunda giderken halen daha Milliyetçilik ülküsünden vazgeçmemeleri, çizgilerini hiçbir zaman bozmamalarıdır…
***
Son Not!..
Ve son bir soruyla bitirelim yazımızı…
Yüksel Ceylan’a 176 oy nereden geldi?
Nedenleri tartışılır ama…
Genel olarak, Nilüfer, Mustafakemalpaşa ve Karacabey’den aldı oyları… Bir de Osmangazi’nin küskünlerinden…
Karacabey vurgusu önemli çünkü, Yüksel Ceylan Karacabeyli…
Yorumlar 1
Kalan Karakter: