Seçimler gitgide yaklaşırken, malum tansiyon da gitgide yükseliyor.
Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı ise her ne kadar Kılıçdaroğlu gibi görülse de henüz resmi bir açıklama olmadı. O yüzden ‘siyaset bu’ diyerek sürpriz bir isim olabilir mi diye de düşünmüyor değiliz.
Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu’na geçtiğimiz günlerde İnegöl’e geldiğinde sormuştum:
Sayın Davutoğlu altılı masanın içinde bulunan partilerin hangisine sorsak aslında hepsinin kendi genel başkanlarının aday olmasını istediğini anlıyoruz. Altılı masa olarak bir fikir birliğine varıldı mı?
Davutoğlu söylediklerimi reddetmedi. Hatta gülümseyerek bir nevi söylediklerimi onayladı. Devamında sorumu şöyle yanıtladı:
“Öncelikle iki ay içinde kararımızı açıklayacağımızı buradan ifade etmek isterim. Ayrıca aday kim olursa olsun, tek kişi olmayacak. Altı lider beraber ortak kararlarla yöneteceğiz” demişti.
Siyasette Bursa özeline bakarsak;
Bursa’da da kıran kırana bir mücadele başladı diyebiliriz.
Eski AK Parti Bursa Milletvekili, sonrasında Gelecek Parti Kurucularından olan Mustafa Öztürk, 3 yıldır sessiz sedasız kenardan izlediği parti üyeliğini, çok sesli bir şekilde bu kez Gelecek Partisini yerden yere vurarak sonlandırdı.
Bu durum akıllara Öztürk acaba üçüncü bir parti arayışında mı sorusunu getirirken, kimilerine göre;
“Yapmayın! Artık o iş geçti” yorumunu yaptırdı.
***
Gelelim İYİ Partiye;
İYİ Parti de bildiğimiz üzere kongre heyecanı ve çalışmalarına tam gaz devam etmekte. Bu arada delege seçimleri de hafta boyunca Bursa gündemindeydi. İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun delege seçimlerinde ve ilçe başkan adaylıklarında kendi ekibini kurma çabası var. Bu yüzden parti içinde bazı eleştirilerin hedefi durumunda.
Fakat şu bir gerçek ki, Bursa halkı en çok hangi İl Başkanına daha çok aşina derseniz; Türkoğlu’nun açık ara önde olduğu net şekilde görülüyor.
Sebebi ise; Türkoğlu sendikacılıktan gelen coşkusunu siyasette de devam ettirebilmiş bir isim. Özel günleri, parti programlarından geçtim, hiçbir faaliyet olmadığı günlerde dahi Şehreküstü Meydanında halka seslenmek bir bahane bulur mutlaka. Dinleyici sayısını da önemsemez. Bir kişi dahi olsa programını tamamlar. Bu çabasını da tebrik etmek gerekir. Her ne kadar milletvekili adaylığı için yatırım yaptığını söyleyenler olsa da, her il başkanının hayali o değil midir zaten. Türkoğlu en azından bu dileğinin oturduğu yerden önüne gelmesini beklemiyor.
***
Milletvekili hayali demişken, CHP İl Başkanı İsmet Karaca’yı anmadan geçmek olmaz.
Açık söylemek gerekirse, bu kadar siyasette önemli bir mevkiide olup, bu kadar siyasetin dışında tavır sergileyen başka bir isim var mıdır?
İnanın düşündüm ama yok!
İl başkanı olduğu günden beri öylesine milletvekili olmaya odaklanmış ki çoktan Bursa’yı bırakıp Ankara’ya gitmiş gibi. Biz onun sesini sadece ya genel merkezden birileri geldiğinde veya ortak bir eylemde lütfedip iki kelime konuştuğunda duyarız. Yani cismen burada, ruhen ise semadan Bursa’ya bakar gibidir hep.
Soru sorsanız yanıtlamaz, halkın içine kolay kolay girmez. O yüzden de Bursalı İsmet beyi pek tanımaz.
İyi de sayın vekilim!
Pardon!
Sayın il başkanım Bursa halkıyla bunca yıldır tanışmak nasip olmamışken, Ankara’ya gittiğinizde nasıl tanıyacağız sizi veya siz bizi!
***
DEVA Partisine baktığımızda ise;
Aslında DEVA Partisi mahallelerde saha çalışmalarına yavaştan başlasa da kendisini yeterince lanse edemediğini düşünüyorum.
Ağır ve emin adımlarla yürüdüklerini söyleyen partililer, asıl yatırımı bundan sonraki seçimlere yaptıklarını söylüyor. Genel Başkan Babacan da ekonomik kalkınma raporlarıyla belli aralıklarla programlar düzenliyor. İçinde bulunduğumuz süreçte bu mühim, fakat gelecek seçimleri düşünmek için çok erken bence.
Şimdi koşma zamanı.
Bu arada DEVA Partisinden aldığım son kulis bilgilerinden biri ilginçti.
AK Partiden İYİ Partiye geçen Fakıbaba’nın önceliğinin Deva Partisi olduğu fakat Babacan’ın sıcak bakmaması. Bu yüzden İYİ Partiye geçme kararı aldığı söyleniyor. Babacan’ın istememe sebebi ise eski siyasetçilerdense yeni isimleri tercih etmesiymiş.
Aslında baktığımızda, Ankara siyasetinde ne yaşanıyorsa Bursa siyasetinde de durum benzer şekilde gidiyor. Belli partiler gündemi belirlerken, diğerleri izlemede veya beklemede kalmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde daha da ısınacağı mutlak olan siyaset günlüğünde ve Türkiye siyasi tarihinde daha neler yazacak beraber göreceğiz.
Tek dileğim ise, umuyorum güzelliklerle ve gurur duyacağımız bir tarih bırakabiliriz çocuklarımıza…
Yorumlar
Kalan Karakter: